NHL:ssä viime kaudella 11:nneksi läntisessä konferenssissa sijoittunut Dallas Stars on murroksen keskellä. Joukkueessa on tapahtunut ennen ensi kauden alkua suuria ja radikaaleja muutoksia esimerkiksi pelaajarintamalla.

Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu Miro Heiskasen hektisen kesän lisäksi maalivahtitilanteeseen.

Ainakin toistaiseksi viimeisellä Dallas-kaudellaan 30 ottelua maalilla aloittaneen Antti Niemen sopimus ostettiin ulos kesäkuussa, Kari Lehtonen sen sijaan jatkaa joukkueessa. Suomalaisen tuleva rooli tosin herättää edelleen ilmaan kysymysmerkkejä maalivahti Ben Bishopin Dallasiin saapumisen myötä.

Tähtipaitojen GM Jim Nillin NBC Sportsille antamista kommenteista huokuu se, että Stars on tosissaan kääntämässä kelkkaa kohti NHL:n huippua, ja samalla antamassa isoa luottoa Bishopille. Lehtoselle jäisi näin jo aiemmin spekuloitu luukkuveskarin rooli.

– Hän sitoutui tähän kuudeksi vuodeksi, halusi päästä voittajajoukkueeseen ja menestyvään ympäristöön, Nill sanoi viitaten Bishopin sopimukseen.

Bishop sekä esimerkiksi Alexander Radulov ja Marc Methot ovat sellaisia hankintoja, jotka nostavat Dallasin profiilia välittömästi.

– On ollut kiireinen, mutta hyvä kesä. Pidämme siitä, mitä olemme tehneet, mutta meillä on vielä paljon tehtävää, Starsin GM muotoilee.

Yhdysvaltalaisveskari Bishop on toiminut neljän viime kauden aikana kolmesti Tampa Bayn selvänä ykköstorjujana viime kausi poisluettuna. Nyt Nillin sanoista voisi päätellä sen, että Bishop palaa ensi kaudella uudessa joukkueessa ykkösmaalivahdiksi ohi Lehtosen.