Mittavan uran NHL:ssä tehnyt Pittsburgh Penguinsin veteraanihyökkääjä Matt Cullen,40, aikoo jäädä eläkkeelle tämän kauden jälkeen.

Cullen tavoittelee uransa kolmatta Stanley Cup -mestaruutta. Penguins johtaa finaalisarjaa Nashville Predatorsia vastaan viiden ottelun jälkeen 3-2, ja 40-vuotias konkari on enää yhden askeleen päässä huikean uransa viimeisestä kruunusta.

Cullen edusti 19 vuotta kestäneellä urallaan yhdeksää eri NHL-seuraa. Konkari pelasi yhteensä 1366 runkosarjakamppailua, joissa hänelle kertyi tehopisteet 248+441=689.

– Se on aika varmaa, että tämä on urani päätös. Haluaisin vielä kerran saada otteen siitä hölmöläisestä (Stanley Cup -pokaalista), Cullen paljastaa Minnesota Star Tribune -lehdelle.

Cullen paljastaa Star Tribune -lehdelle, että hänen perheellään on koti-ikävä synnyinseuduilleen Minnesotaan. Cullen haaveilee myös kolmen poikansa valmentamisesta uransa jälkeen.

Konkarihyökkääjä on pelannut loistavan kauden. Hän teki runkosarjassa 31 tehopistettä ja pudotuspeleissä hän on summannut 24 ottelussa yhdeksän tehopistettä.

– Tiedostan faktan, että olen 40-vuotias. Aika tikittää. Tämä tuntuu oudolta. Minusta tuntuu, etten olisi vielä vanha pelaaja. Tämä peli saa sinut tuntemaan itseni nuoreksi. Mutta kun katson ympärilleni, ymmärrän, että olen paljon vanhempi kuin muut, Cullen kertoo.

Cullen saattaa pelata viimeisen NHL-ottelunsa Suomen aikaa kello 03:00 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä alkavassa Stanley Cup -finaalissa.