Buffalo Sabres on ainoa NHL-joukkue, joka ei ole vielä nimennyt ensi kauden päävalmentajaansa.

Sabresin uskotaan saavan asian päiväjärjestykseen pian päättyvien Stanley Cup -finaalien jälkeen.

Päätös on venynyt näin pitkään, sillä uusi luotsi saattaa tulla jommankumman finalistin, Pittsburgh Penguinsin tai Nashville Predatorsin penkin takaa, fansided.com -sivusto kertoo.

Sabresin uusi GM Jason Botterill tuli Pittsburghin organisaatiosta, minkä vuoksi on arveltu, että Penguinsin apuvalmentajista joko Rick Tocchet tai Jacques Martin ottaisi Buffalon ensi kaudeksi luotsattavakseen.

Mutta Botteriillilla on kiikarissa myös vielä kovempi jääkiekkolegenda.

Sabres haluaa neuvotella myös Predatorsin apuvalmentajan Phil Housleyn kanssa päävalmentajan tehtävästä, fansided.comin toimittaja Brad Berreman kirjoittaa.

Housley, 53, olisi Sabresille jopa luonnollisempi valinta kuin Tocchet tai Martin.

Housley oli Sabresin ykkösvaraus vuoden 1982 draftissa, ja tämän jälkeen Housley luuti joukkueen takalinjoilla kahdeksan kauden ajan. Kaikkiaan Housley pelasi NHL:ssä 21 kautta ja 1495 runkosarjan ottelua. Näissä peleissä Housley takoi puolustajalle käsittämättömät 338+894=1232 pistettä. Tämä on liigan historiassa neljänneksi suurin puolustajan tekemä pistemäärä. 85 pudotuspelissä Housleyn saldo oli 13+43=56.

Valmentajana Housley on mm. voittanut nuorten MM-kultaa USA:n joukkueen peräsimessä 2013. Predatorsin valmennustiimiin hän liittyi kaudeksi 2013–14.