NHL:n ensi kauden laajennusjoukkueen Vegas Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant on mielenkiintoisessa tilanteessa. Mies ei tiedä vielä yhtään ensi kauden joukkueensa pelaajaa, ei ensimmäistäkään.

Sunnuntaina hän alkaa päästä hajulle siitä, keitä hänen ensi kauden joukkueessaan ehkä saattaa pelata. Ja ensi viikon keskiviikkona koko miehistö on selvillä.

Ensi keskiviikkona pidettävässä laajennusdraftissa Vegas Golden Knights pääsee valitsemaan yhden suojaamattoman pelaajan jokaisesta muusta 30:stä NHL-joukkueesta.

Sunnuntaina tiedetään, ketkä pelaajat muut seurat ovat suojanneet ja ketkä ovat Vegasin saatavilla. Tarjolla on suuri joukko äärimmäisen mielenkiintoisia pelaajia.

Gallant, 53, sanoo silti, ettei hän vaivaa päätään laajennusdraftiin liittyvillä asioilla.

– Mutta joka kerta kun menen toimistolle, general managerimme George McPhee on joko puhelimessa tai tapaamisessa laajennusdraftiin liittyen. Seurajohto kyselee minulta joistakin pelaajista, joita olen aiemmin valmentanut, mutta en puutu valintoihin, Gallant sanoo nhl.comin haastattelussa.

– Tiedän kyllä tarkasti, mitä on meneillään, mutta ei minulla ole sanottavaa pelaajavalintoihin. Pelaajatarkkailijamme ja joukkueen johto ovat tehneet tämän asian eteen töitä koko vuoden, Gallant huomauttaa.

Gallant palkattiin Vegasin päävalmentajaksi vasta huhtikuun lopulla. Viime marraskuussa hän sai potkut Florida Panthersista.

Tähän asti Gallant sanoo keskittyneensä lähinnä asunnon hankkimiseen Las Vegasista. Mieluinen asunto löytyikin viime viikolla Summerlinin kaupunginosasta.

– Minulla ei ole ollut vielä kiireitä joukkueeseen liittyen. Minulla oli hyvä loma, ja olen taas täynnä virtaa ja valmiina töihin, Gallant sanoi.

– Minun kiireeni alkavat, kun pääsemme jäälle kesäkuun lopussa. Siihen asti scoutit ja seurajohto tekevät suurimman osan töistä. Itse yritän nyt vain löytää oikeat palaset valmennustiimiimme, Gallant sanoo.