Elämme jännittäviä aikoja.

Sunnuntaina tiedetään, ketkä pelaajat muut NHL-joukkueet ovat suojanneet ja ketkä jättäneet Vegas Golden Knightsin poimittaviksi keskiviikon laajennusdraftissa.

Ja ensi viikonloppuna on vuorossa jokavuotinen NHL:n varaustilaisuus.

Keskiviikkona määritellään pitkälti joukkueen ensi kausi ja pari seuraavaakin, draftissa rakennetaan tulevaisuutta.

Vegasin GM:n George McPheen pitääkin jatkuvasti pohtia sekä lyhyen että pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Keskiviikkona McPhee pääsee valitsemaan muista joukkueista 30 pelaajaa, ensi viikonloppuna seitsemän tulevaisuuden tekijää.

Mutta McPhee pohtii myös erilaisia kuvioita, joilla Vegas voisi saada ensi viikonlopun draftiin enemmänkin varausvuoroja.

– Jos onnistuisimme saamaan muutaman vuoron lisää ja yhteensä noin kymmenen varausvuoroa, se nopeuttaisi prosessiamme, McPhee sanoi USA Todaylle NBC Sportsin mukaan.

McPhee onkin kuunnellut korvat höröllä kollegojensa ehdotuksia. McPheen mukaan Vegas voisi olla kiinnostunut kaupoista, joissa se saa lisää varausvuoroja tai pelaajia, joiden sopimuksista muut seurat haluavat eroon.

On myös huhuttu, että muut seurat olisivat ehdotelleet McPheelle, että Vegas jättäisi jonkun tietyn pelaajan poimimatta, ja saisi vastapalvelukseksi esimerkiksi varausvuoroja. Esimerkiksi Columbuksen ja Chicagon kerrotaan ehdottaneen McPheelle tällaisia diilejä.

Keskiviikkona olemme näistä koukeroista paljon paremmin perillä. Ja viikon päästä tiedetään myös, millaiselta Vegasin tulevaisuus alkaa näyttää.