© Kuva: Getty Images

Vegasin GM: ”En ole vielä tehnyt yhtään diiliä – mutta monta on työn alla”

Vegas Golden Knightsin GM George McPhee on tällä hetkellä mies, joka pitelee käsissään lähes kaikkia jääkiekkomaailman lankoja.

Ja koko muu kiekkoväki odottaa jännittyneenä, mistä naruista McPhee ryhtyy vetelemään.

Muiden NHL-joukkueiden suojauslistat keskiviikon laajennusdraftia varten tulivat julkisiksi sunnuntaina kello 17 Suomen aikaa.

McPheellä on nyt edessään noin 600 NHL-pelaajan lista, jolta hän pääsee valitsemaan mieleisensä 30 pelaajaa ensi kauden joukkueeseensa.

Kaiken lisäksi muut 30 GM:ää soittelevat McPheelle ja ehdottelevat tälle jos jonkinlaisia sopimuksia.

Jokainen kollega haluaisi olla McPheen paras kaveri – ainakin keskiviikkoon asti.

Ei ihme, jos olo on kuin maailman valtiaalla.

Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa McPhee kuitenkin väitti kivenkovaa, ettei ole tehnyt yhtään diiliä muiden seurojen kanssa – vielä.

– Mitään ei ole sovittu kenenkään kanssa. Paljon asioita on nyt työn alla. Mutta niin kauan kuin sopimus ei ole valmis, ei ole mitään sopimusta, McPhee pyöritteli nhl.comin haastattelussa.

McPheen mukaan seura – käytännössä hän – jättää monta päätöstä aivan viime tippaan.

– Siksi, koska en tiedä, millaisia puheluja ja ehdotuksia vielä saan. Joku GM, joka on aiemmin ehdottanut jotakin, saattaa nyt ehdottaa jotakin ihan muuta, koska tilanne on muuttunut nimilistan julkaisemisen takia, McPhee perusteli.

McPhee sanoi olevansa yllättynyt siitä, miten vähän muut seurat tekivät treidejä ennen sunnuntaita. Nyt kaupanteko on NHL:n määräyksellä jäädytetty torstaihin asti. Eli muut seurat eivät pysty tekemään kauppoja keskenään. Sen sijaan Vegasin – eli McPheen – kanssa muut saavat neuvotella minkä ehtivät keskiviikon laajennusdraftiin asti.

– Odotimme, että pelaajia olisi liikkunut paljon enemmän. Mutta olimme tästä erittäin iloisia. Nyt meillä on sadonkorjuun aika, ja pääsemme aloittamaan työn sellaisista asemista kuin toivoimmekin, McPhee iloitsi.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!