HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen on suomalaisista kuumin nimi ensi viikon NHL:n varaustilaisuudessa. Nuori puolustaja varataan ensimmäisten puolustajien joukossa. Heiskanen itse uskoo, että hänen nimensä kuullaan jopa ensimmäisenä puolustajana.

– Se voi olla hyvinkin mahdollista, sillä olen hyvä kahden suunnan puolustaja. Olen mielestäni paras niistä tarjolla olevista puolustajista, jotka osaavat pelata sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Heiskanen kertoo NHL.comin haastattelussa.

Viime kaudella HIFK:ta valmentanut Antti Törmänen oli isossa roolissa, kun Heiskanen siirtyi viime kauden aikana juniorikiekosta miesten peleihin Liigaan. Ylistyssanoja tulee myös entiseltä valmentajalta.

– Hänellä on loistavat lahjat tähän lajiin, ja hän tekee periaatteessa koko ajan oikeita päätöksiä jäällä. Hän tietää, milloin kiekko pitää purkaa laidan kautta pois omalta alueelta tai milloin pitää käynnistää nopea hyökkäys. Sellaista peliälyä tarvitaan NHL:n pienemmissä kaukaloissa. Peliäly on avaintekijä hänen erinomaisessa pelaamisessaan, Törmänen kehuu.

Kokonaisvaltaisen pelaamisensa ansiosta Heiskanen kiinnostaa lähes jokaista NHL-seuraa. Tämä ei yllätä Törmästä, jolle 17-vuotiaan Heiskasen nopea kehittyminen tuli yllätyksenä HIFK:ssa.

– Kun hän tuli rinkiimme toukokuussa 2016, ajattelin, että hän pelaisi vielä vuoden junioreissa ja saisi siellä pelikokemusta. Mutta heti kättelyssä tuli selväksi, että tämä kaveri pelaa taatusti meidän joukkueessamme, Törmänen kertoo.