Dallas Stars on ostamassa suomalaisvahti Antti Niemen ensi kauteen päättyvän 4,5 miljoonan vuosipalkan sopimusta ulos lähiaikoina. (Lue uutinen aiheesta.)

Niemestä tulee sopimuksen ulososton jälkeen vapaa pelaajaa, ja 33-vuotiaan Stanley Cup -voittajan tulevaa seuraa on alettu jo spekuloida jääkiekkopiireissä.

Yhdeksi määränpääksi arvellaan Philadelphia Flyersia, joka saattaa olla kakkosmaalivahdin tarpeessa Steve Masonin sopimuksen päätyttyä heinäkuun 1. päivä.

CSN Phillyn toimittajat Tom Dougherty, Jordan Hall ja Greg Paone antoivat oman tylyn mielipiteensä suomalaisvahdin hankkimisesta.

– Niemi on vapaiden pelaajien markkinoiden huonoin mahdollinen vaihtoehto Flyersille. Ensi kauteen lähteminen kahdella NHL:n huonoimman torjuntaprosentin omaavalla maalivahdilla (Niemi ja Michal Neuvirth) olisi jättimäinen isku Masonin naamaan. Uskon, että hän on kuitenkin yksi vaihtoehto heidän maalilleen… Valitettavasti, Dougherty tylyttää CSN Phillyn sivuilla.

– Niemi saattaa olla potentiaalinen pelaaja Flyersiin, mutta ei mikään hyvä valinta. Hän on halpa, ja koska Stars maksaa hänelle palkkaa seuraavan kahden kauden ajan, en usko hänen vaativan kovin isoa palkkaa. Hän ei kuitenkaan ole hyvä pelaaja. Flyersin olisi parempi soittaa vaikka Ilja Bryzgaloville ja hommata mieluummin hänet kuin Niemi, Dougherty jatkaa.

Tällä kaudella 37 ottelussa torjuntaprosentilla 89,2 torjuneen Niemen hankinta ei saanut seuraavaltakaan toimittajalta hyväksyntää.

– Hän täyttää 34 vuotta elokuussa ja hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on kasvanut merkittävästi viiden viime kauden aikana. Hänellä oli NHL:n huonoin päästettyjen maalien keskiarvo (3,3) viime kaudella. Hänet voisi saada todella halvalla yhden vuoden sopimuksella, mutta silti se on erittäin todennäköistä, Hall kertoo.

– Hänen hankkimistaan voidaan arvioida, mutta ei missään vaiheessa tulisi suunnitella. Suomalainen näyttää kärsivän suuresta pudotuksesta urallaan, eikä Dallas olisi saanut hänestä mitään irti vaihtokaupassa. Häntä ei pitäisi hankkia.

Kolmas toimittaja Paone on hyvin samoilla linjoilla.

– Flyersin pitää kääntää kurssi poispäin Nimestä. Maalivahdin, jonka otteet ovat heikentyneet noin paljon, ei tulisi olla Flyersin ostolistalla. Olisiko Niemi-Neuvirth -tandemi edistystä nykyiseen Mason-Neuvirth -tandemiin? Ei, Paone kuittaa.