Anaheim Ducksin suomalaispuolustajaa Sami Vatasta on viety siirtohuhuissa jos jonnekin viime viikkojen aikana.

Useissa raporteissa kanadalaista NHL-seuraa Toronto Maple Leafsia on pidetty hyvin todennäköisenä osoitteena Vataselle.

TSN 1050 -radio-ohjelmassa vieraillut kommentaattori Ray Ferraro kävi läpi Vatasta ja sitä, minkälainen vahvistus hän voisi olla Maple Leafsille.

– Pienikokoinen, ärhäkkä puolustaja, joka tykkää liittyä mukaan hyökkäyksiin ja joka osaa ampua kiekkoa terävästi. Hänen haasteensa liittyvät puolustamiseen omalla alueella.

– Mutta hän on hyvä pelaaja, pidän hänestä, Ferraro myöntää.

– Hän sopii ikänsä puolesta hyvin Maple Leafsiin nuoreen runkoon. Kaiken lisäksi hänellä on sopimus voimassa vielä usean vuoden ajan, mikä auttaa pitkällä aikavälillä. Toki häntä pitää odottaa (leikkauksen takia) muutamia kuukausia, mutta en usko, se on mikään ongelma isossa kuvassa, Ferraro sanoo viitaten Vatasen olkapääleikkaukseen.

Suomalaispuolustaja on tämän takia sivussa vähintään 4-5 kuukauden ajan, ellei pidempään.

Vatasen kohdalla nimenomaan koko on ollut aina kysymysmerkki. Ferraro taas pitää ajatuksesta, jossa Maple Leafsilla olisi puolustuksessa neljä hyvää kiekollista puolustajaa (Vatanen, Morgan Rielly, Nikita Zaitsev ja Jake Gardiner).

– Jos katsoo Nashvilleä, ei siellä ole mitään isoja mörköjä takalinjoilla. Ja katsokaa, miten he pystyvät liikuttamaan kiekkoa, miten itse pakit liikkuvat, miten he pystyvät luomaan hirveästi hyökkäyspeliä. Isoilla pelaajilla ongelma on se, että heidän pitää pysyä vauhdissa mukana. Jos ei pysy, ei pysty pelaamaan. Joku Victor Hedman on jättimäinen puolustaja, mutta hän pystyy liikkumaan erittäin hyvin. Hän on mahtava pelaaja, mutta ei tuollaisia löydä tuosta noin vain, Ferraro käy läpi.

– Enemmän liigassa katsotaan nykyään sitä, kuka pystyy liikkumaan ja kuka pystyy liikuttamaan kiekkoa. Paljon enemmän kuin sitä, jääkö joku puolustaja isokokoisen hyökkääjän alle. Pelaajia voi aina opettaa puolustamaan. Esimerkiksi Maple Leafsista Gardiner on hyvä esimerkki. Hän oli pari vuotta sitten ihan katastrofi omalla alueella. Kukaan ei tiennyt, mitä hän tekee. Parissa vuodessa hän on kasvanut ja kehittynyt vaikka kuinka paljon. Nyt hän pelasi aivan erinomaisen kauden, Ferraro huomautti.