Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen on pyörinyt kovasti siirtohuhujen keskiössä NHL:ssä.

Vatasta on viety Ducksista muualle muun muassa sen takia, että ankkalaumalla on vaikeuksia suojata häntä tulevassa laajennusdraftissa.

Ensi viikolla ohjelmassa on varaustilaisuus, jossa Vegas Golden Knights poimii yhden pelaajan jokaisesta nykyisestä 30 NHL-seurasta.

Muut seurat voivat suojata joko kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin tai seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin.

Vatasen nykyinen seura Ducks päätyy hyvin todennäköisesti ratkaisuun, jossa se suojaa seitsemän hyökkääjää ja kolme puolustajaa.

Puolustajien osalta kaksi ensimmäistä suojausta menevät todennäköisesti Cam Fowlerille ja Hampus Lindholmille. Kolmannen kohtalo on avoinna, sillä konkaripuolustaja Kevin Bieksan tilanne on arvoitus. Bieksan sopimuksessa on siirtokieltopykälä ja hänet on suojattava, mikäli hän ei suostu luopumaan pykälästä.

Bieksan antaman siirtoluvan lisäksi Ducksia auttaisi kovasti se, että Vatasen treidi tapahtuisi jo ennen laajennusdraftia. Tämän jälkeen Ducks voisi laittaa kolmannen suojauksen Josh Mansonille, joka on nostanut kovasti osakkeitaan seuran takalinjoilla viime vuosina.

26-vuotiasta suomalaispuolustajaa on viety muun muassa New Jersey Devilsiin, Tampa Bay Lightningiin ja Toronto Maple Leafsiin.

Kyseisillä seuroilla on huomattavasti paremmin tilaa suojauksille kuin Ducksilla. Näitä kuvioita pyöriteltiin NBC Sportsilla.

Devilsillä ainoastaan Damon Severson on tapaus, jolle suojaus menee lähes automaattisesti.

Lightningilla riittää tilaa Victor Hedmanin ja Anton Strålmanin jälkeen.

Maple Leafsilla taas Morgan Rielly ja Jake Gardiner ovat ehdottomia suojauksen kohteita, kun venäläispuolustaja Nikita Zaitsev menee poikkeussäännön alle.

Eli kaikilla näillä kolmella seuralla olisi tilaa Vataselle laajennusdraftia ajatellen.

NHL-seurojen suojaukset tulevat julki tämän viikon sunnuntaina. Itse laajennusdrafti on ohjelmassa ensi viikon keskiviikkona.