Ottawa Senatorsin ruotsalainen superäthti Erik Karlsson on pokannut itselleen Kultaisen Kiekon toisena vuonna putkeen Ruotsissa.

Kultainen Kiekko jaetaan maan parhaalle pelaajalle vuosittain.

– Minun silmissäni hän on maailman paras pelaaja ja hän on ehdottomasti ansainnut tämän palkinnon, Ruotsin A-maajoukkueen GM Tommy Boustedt sanoi palkinnon julkistuksen yhteydessä.

– Monet puhuvat siitä, miten huikeita asioita hän tekee jäällä. Haluaisin nostaa esille myös hänen uskomattoman luonteensa ja sen lujuuden, mitä hän osoitti tänä keväänä pudotuspeleissä, Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg sanoi.

Karlsson pelasi NHL:n pudotuspelit läpi kantapää murtuneena. Silti hän takoi 19 ottelussa 18 (2+16) tehopistettä.

Palkintoraadisssa mukana olivat Boustedtin ja Grönborgin lisäksi Tre Kronorin apuvalmentaja Johan Garpenlöv sekä Sport-Expressenin kiekkoasiantuntijat Sanny Lindström, Gunnar Nordström ja Magnus Nyström.

Kultainen Kiekko on jaettu vuodesta 1978 lähtien kauden parhaalle ruotsalaiselle pelaajalle. Kolmena viime vuonna mukaan on laskettu myös Ruotsin ulkopuolella pelaavat pelaajat.

Karlsson on Peter Forsbergin (1993, 1994) jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka on vienyt Kultaisen Kiekon nimiinsä kahtena peräkkäisenä vuotena.

– Toivottavasti menee 20 vuotta siihen, että joku muu pystyy samaan, Karlsson naureskeli.

– Ei vaan, tämä on todella erityistä. Olen hyvin ylpeä tästä.

Kultaisen Kiekon lisäksi Karlsson kuittasi itselleen Viking Awardin. Kyseinen palkinto jaetaan ruotsalaisten NHL-pelaajien keskinäisen äänestyksen ykköselle.

Karlsson pokkasi Viking Awardin myös viime vuonna.