Pittsburgh Penguinsin riveissä Jake Guentzel on ollut todellinen sensaatiohyökkääjä tämän kevään pudotuspeleissä.

Guentzel on vahvimpia ehdokkaita pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, eli Conn Smythe Trophyn voittajaksi.

22-vuotias hyökkääjä on iskenyt tähän mennessä jo 13 maalia.

Nyt hän onkin lähellä kovan luokan ennätyksen rikkomista. Guentzel kun on enää maalin päässä Dino Ciccarellin ennätyksestä. Ciccarelli paukutti keväällä 1981 yhteensä 14 maalia.

Silloin hän kokosi kasaan myös 21 pistettä, mikä on samaan tapaan ennätys. Ciccarellin kanssa ykköspaikkaa kaikkien aikojen tulokaspörssissä jakaa Ville Leino, joka paukutti 21 (7+14) pistettä Philadelphia Flyersin paidassa keväällä 2010.

Nyt Ciccarelli itse on kannustamassa Guentzelia.

– Toivon, että hän rikkoo ennätyksen, Ciccarelli sanoi Minneapolis Star Tribunelle.

– Hänellä on erinomaiset vaistot. Hänellä on niin paljon taitoa maalinedustalla, Ciccarelli kehuu Guentzelia.

Eikä Ciccarelli ole ainut, joka hehkuttaa kovalla kädellä nuorta hyökkääjää.

– Helposti voi sanoa, että hän on tehnyt positiivisen vaikutuksen tämän kevään pudotuspeleissä. Hän on mahtava hyökkäävä pelaaja, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan hehkuttaa Guentzelia.

– Hänellä on vaistoja ja hän pystyy pelaamaan kenen tahansa kanssa. Hänellä on kyky tehdä ympärillä olevista pelaajista parempia. Hän osaa haistella maalipaikkoja ja tilanteita maalilla, sekä hän osaa viimeistellä, Sullivan jatkaa.

Guentzel aloitti tämän kauden AHL:ssä, missä hän nakutti 33 ottelussa tehot 21+21=42. Tämän ohessa runkosarjassa hän paukutti Penguinsin paidassa 40 ottelussa 33 (16+17) pistettä.