NHL:n finaaleissa Pittsburgh Penguins karkasi ensin voitoissa 2-0-johtoon, mutta nyt etumatka on sulanut.

Nashvillessä pelatuissa peleissä kotijoukkue Predators oli vahvempi, ja nyt Pittsburghiin palataan tilanteesta 2-2.

Kolmannessa ja neljännessä finaalissa Penguinsin ongelma oli tehottomuus. Tällä saralla kelkka kääntyi täysin aiemmasta, sillä kotipeleissään Penguins oli tykittänyt kiekkoa kovalla prosentilla Pekka Rinteen selän taakse.

– He tarvitsevat hieman enemmän tehokkuutta leveältä rintamalta, viime vuodet Vancouver Canucksin apuvalmentajana toiminut Doug Lidster analysoi NHL.com:lle.

Lidsterin mukaan Penguinsin supertähtien otteet ovat olleet hyvin kaksijakoisia.

– Mielestäni (Sidney) Crosby oli mainio edellisessä pelissä. Heidän pitää saada vain (Jevgeni) Malkin vauhtiin. Sama homma (Phil) Kesselin kohdalla.

Malkin on iskenyt finaalisarjassa kaksi maalia. Nämä tulivat ensimmäisessä ja toisessa ottelussa. Kessel sen sijaan on ilman maaleja. Edellisen kerran hän osui konferenssifinaaleissa Ottawa Senatorsia vastaan.

Lidsterin mukaan yksi iso ongelma on liittynyt luottosentteri Nick Boninon poissaoloon.

– Peluutuksen kannalta oli helpompi saada tehokkuutta leveältä rintamalta, kun Bonino oli mukana. He pystyvät paineistamaan paljon paremmin Predatorsin neljää parasta puolustajaa, kun heillä on kolmos- ja nelosketjut, jotka voivat tulla kehiin ylivoiman jälkeen ja pystyvät luomaan hyökkäyspeliä pitkien pyöritysten kautta. Silloin peluutusratkaisut helpottuvat.

Kolmannessa ja neljännessä finaalissa Crosbyä yritettiin peluuttaa ahkerasti Predatorsin kolmospakkiparia vastaan.

– Hän pelasi parhaan pelinsä finaaleiden aikana. Hän asettaa rimaa, mutta myös muiden pitää vastata siihen, Lidster sanoi Crosbystä.

Sarja jatkuu Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Silloin Lidsterin mukaan Penguinsin pitää tuoda kehiin erityisesti yksi elementti.

– Heidän iso vahvuutensa liittyy nopeisiin hyökkääjiin. Heidän pitää vain saada taas vauhtia peliin. Tuoreimmassa ottelussa oli toisessa erässsä muutamia vaihtoja, joissa tuo elementti oli hyvin esillä, Lindster näki.