Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup -mestaruudessa oli vahva sinikeltainen leima.

Penguinsin ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist iski ratkaisevan finaalin 1–0-johto- ja voittomaalin Pekka Rinteen taakse, kun kolmatta erää oli jäljellä vain 1.35 minuuttia.

Lopullisen sinetin mestaruudelle löi toinen ruotsalainen laitahyökkääjä, Carl Hagelin, viimeistelemällä 2–0-lukemat tyhjään maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä 14 sekuntia.

– Se oli tärkein maalini, jonka olen koskaan tehnyt, epäilystäkään, Hörnqvist sanoi ottelun jälkeen Aftonbladetille.

Hagelin sanoi ottaneensa mestaruuden lopullisesti ratkaisseen tilanteen varman päälle.

– Halusin vain varmistaa, että kiekko ei pomppaa mailani lavan yli. Niinpä varmistin, että luistimeni ja koko kroppani ovat tukevasti kiekon takana, Hagelin sanoi.

– Se oli urani hienoin maali, hän jatkoi.

Hörnqvistille mestauudessa oli aivan erityinen vivahde. Hän pelasi Nashvillessä kaudet 2008–14, kunnes hänet kaupattiin Penguinsiin. Hagelin taas siirtyi Pittsburhgiin kesken toissa kauden Anaheim Ducksista. Nyt ruotsalaiset voittivat toisen peräkkäisen mestaruutensa yhdessä.

Miehet olivat mestaruuden ratkettua tunteikkaalla tuulella.

– On aivan mahtavaa, että sain kokea tämän yhdessä hänen kanssaan. Me pysymme ystävinä koko loppuelämämme, Hörnqvist sanoin syvästi liikuttuneena.

– Olin äärimmäisen iloinen, että juuri ”Bengan” sai tehdä ratkaisumaalin täällä, missä hän on aiemmin pelannut. Ja se, että saan juhlia tätä hänen kanssaan, merkitsee minulle aivan valtavan paljon. Liikutun, kun vain ajattelenkin asiaa, Hagelin säesti.