Pittsburgh Penguins kaatui kahdessa edellisessä Stanley Cup -finaalissa pitkälti tehottomuuteen: joukkue teki kummassakin Nashvillessä pelatussa ottelussa vain yhden maalin.

Finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan Penguins sen sijaan osui yhteensä peräti yhdeksän kertaa.

Tänä yönä maaleja tarvitaan taas, mikäli Penguins aikoo voittaa toisen peräkkäisen Stanley Cupinsa. Erityisesti osumia odotetaan tähtihyökkääjä Phil Kesseliltä. 29-vuotias laitahyökkääjä on pelannut jo kuusi peräkkäistä ottelua tekemättä maalia.

– Minulla oli muutama maalipaikka neljännessäkin finaalissa. Ainakin jostakin niistä paikoista olisi pitänyt osua. Mutta sellaista sattuu. Pitää vaan jatkaa yrittämistä, Kessel kommentoi Pittsburgh Post-Gazzette -lehdelle.

– Mutta osuma on koko ajan lähempänä. Saan joka pelissä paikan tai pari, ja niistä pitää vain osua.

Sotshin 2014 olympiaturnauksen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Kessel viimeisteli runkosarjassa 23 maalia 82 ottelussa. Kevään 23 pudotuspelissä hän on osunut verkkoon seitsemän kertaa. Peräti viisi näistä maaleista on syntynyt ylivoimalla.

Samalla kun Kesselin ruuti on kuivunut, Penguins on pelannut peräti 15 ylivoimaa peräkkäin ilman tulosta.

Kessel kuitenkin näki ylivoiman olleen viime pelissä parempaa kuin finaalisarjassa siihen mennessä.

– Liikutimme kiekkoa aiempaa paremmin ja meillä oli muutama maalipaikka. Vaikka nyt on kuiva jakso meneillään, meillä on hyvä ylivoima.

Vaikka maaleja ei ole Kesselin lavasta viime aikoina syntynyt, mies ei myönnä puristavansa mailaa tavallista tiukemmin.

– Voitimme mestaruuden viime vuonna, eli tämä on meille tuttu tilanne. On selvää, että nyt pelataan isoista asioista. Mutta en tunne niin paljon paineita kuin vuosi sitten. Totta kai paineita on, mutta mielestäni kaikki tohina ympärillämme ei ole nyt yhtä hullua.