Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne sai kovaa kritiikkiä NHL:n finaaleiden avaushetkillä.

Nyt?

Pelkkää ylistystä.

Rinne kun on ollut isoja kulmakiviä siinä, miten Predators on tullut tasoihin finaaleissa.

Sen sijaan kritiikki on kääntynyt Pittsburgh Penguinsin puolelle Matt Murrayn suuntaan.

– (Marc-Andre) Fleury ei palaa Penguinsin maalille, mutta Murray pelaa tällä hetkellä huonommin mitä Fleury, kun hän menetti paikkansa tolppien välistä, entinen maalivahti, nykyään TSN:n kommentaattorina toimiva Martin Biron analysoi.

Murrayn tilastot eivät ole kovin kaksiset neljän finaalin jälkeen. Neljässä pelissä hän on päästänyt kiekkoja selkänsä taakse 3,0 maalin keskiarvolla. Torjuntaprosentti Murraylla on vain 90,2.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan puolustelee nopeasti Murrayta.

– Emme ole hävinneet sen (maalivahtipelin) takia, Sullivan ilmoitti suoraan välipäivänä neljännen finaalin jälkeen.

Esille on noussut keskustelua siitä, hyppäisikö Fleury takaisin tolppien väliin Murrayn tilalle. Fleury oli pudotuspelien alkuhetkillä Penguinsin tolppien välissä, kun Murray oli loukkaantumisen takia sivussa.

– Kuten aina, teemme kokoonpanopäätökset aina peli kerrallaan. Ainoa kommentti, mikä annan, on se, että emme hävinneet maanantaina maalivahtipelimme takia, Sullivan toisti.

– Joukossa on ollut maaleja, jotka ovat tulleet yksinkertaisesti sen takia, että asialla on ollut hyviä pelaajia. Pelaamme kuitenkin hyvää joukkuetta vastaan ja joskus noita vain sattuu. Tuolla on ollut kohtia, missä joukkue ja ihan itse valmennusjohto voivat tehdä parempaa työtä. Noihin liittyviä maaleja oli 1-2 maanantain pelissä. Voimme estää noita, kun luemme hieman paremmin tilanteita, Sullivan kävi läpi.

Kauden aikana Sullivan on painottanut sitä, miten ainutlaatuisen tilanteen äärellä Penguins on. Sullivan on hokenut lausetta, jonka mukaan Penguinsilla on kaksi ykkösvahtia.

– Maalivahtiosasto on yksi meidän vahvuuksista, Sullivan näkee edelleen.

Viides finaaliottelu pelataan Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.