Paljastus: NHL-seura epäonnistui venäläistähtien hankinnassa – tarjosi 16 miljoonan dollarin sopimuksia!

© Kuva: Getty Images

Venäjän suurin urheilulehti Sport-Ekspress on paljastanut yksityiskohtia NHL-seura Arizonan yrityksestä hankkia venäläistähdet Vadim Shipatshev ja Jevgeni Dadonov miehistöönsä.

Arizona yritti värvätä venäläiskaksikon ennen kuluvaa NHL-kautta riveihinsä tarjoamalla nelivuotisia kontrahteja neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla. Näin ollen sopimuksen yhteisarvo olisi ollut 16 miljoonaa dollaria per kiekkoilija.

Pietarin SKA:n tähtihyökkääjät olivat kuitenkin jumissa ruplaliigassa. Kaksikko yritti purkaa KHL-diilejään jo elokuussa vuonna 2015. Esteenä oli kuitenkin samana vuonna uusittu KHL-pykälä, jonka mukaan sopimuksen voisi katkaista vasta 15 kuukauden päästä entisen yhdeksän kuukauden sijaan ilman että joutuu korvausvastuuseen pahvinsa rikkomisesta. Dadonov ja Shipatshev eivät kuitenkaan olleet valmiita ostamaan hulppeita KHL-diilejään ulos.

Shipatshev teki tämän vuoden MM-kisojen aikana NHL-sopimuksen tulokasseura Vegas Golden Knightsin kanssa. Dadonov voi tehdä NHL-pahvin vasta 1. heinäkuuta jälkeen. Dadonovia on huhuttu sekä Vegasiin Shipatshevin aisapariksi että Chicagoon.