Spekulaatiot Ottawa Senatorsin tähtipuolustajan Dion Phaneufin siirron ympärillä käyvät kuumina – siitä huolimatta, että pelaajalla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä. Eli ilman Phaneufin suostumusta tämän ei tarvitse lähteä Ottawasta mihinkään.

Yksi suurimmista esteistä siirrolle on Phaneufin messevä palkka: miehellä on sopimusta jäljellä neljä vuotta, ja palkkaa hän saa tuolta ajalta 26,5 miljoonaa dollaria. Läheskään kaikilla seuroilla ei ole varaa palkata Phaneufia.

Lähestyvää laajennusdraftia silmällä pitäen Senators pyysi jo aiemmin Phaneufia luopumaan siirron estävästä pykälästä, mutta tämä ei suostunut. Kaiken lisäksi tällä on sopimuksessaan pykälä, että ylipäätään hän suostuu siirtymään 12:een joukkueeseen NHL:ssä.

Nyt, TSN-kanavan toimittajan Pierre LeBrunin mukaan, kolme seuraa on osoittanut kiinnostusta Phaneufia kohtaan. Nuo seurat ovat Los Angeles Kings, Montreal Canadiens ja Edmonton Oilers. LeBrunin tietojen mukaan kaikki kolme seuraa kuuluvat ”Phaneufin tusinaan”.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Hearing that Los Angeles, Montreal, Edmonton among the 12 teams on Dion Phaneuf's yes list...

LeBrun tietää myös, että Stanley Cup -finaaleissa esiintynyt Nashville Predators on vaarassa menettää hyökkääjistään James Nealin tai Calle Järnkrokin. Vegas Golden Knights ei ole suostunut Predatorsin esittämään sopimukseen, että Vegas ei nappaisi keskiviikon laajennusdraftissa kumpaakaan.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Not from a lack of trying, but am told the Preds haven't been able to work out a deal with Vegas to this point (to lay off Neal or Jarnkrok)

Jos LeBrunin twiitit eivät näy kunnolla, voit katsoa ne tästä ja tästä