Nashville Predatorsin paikka Stanley Cupin finaaleissa on nostanut kantrikaupungissa ennennäkemättömän kiekkohuuman. Koko kaupunki on muuttunut keltaiseksi, ja Predators-kiima on vallannut myös kaupungin ylimmän johdon.

Ennen maanantai-iltana paikallista aikaa pelattua neljättä finaalia Nashvillen pormestari Megan Barry nimesi Predatorsin loukkaantuneen tähtisentterin Ryan Johansenin päivän ajaksi kaupungin kunniapormestariksi.

Saman ottelun yhteydessä Barry ilmoitti, että ihmisillä on seuraavana päivänä oikeus myöhästyä töistä tunti tai vaikka kaksi. Barry julisti Predatorsin ottelun katsomisen olleen ”kansalaisvelvollisuus”.

Nyt myös paikallinen Tennesseen luonnonsuojelusäätiö (Tennessee Wildlife Resources Agency) kantaa kortensa kekoon hulluuden maksimoinnissa. Lauantaina on Tennesseessä vuotuinen vapaan kalastuksen päivä, jonka aikana jokainen saa kalastaa ilman kalastuslupaa, kertoo The Tennessean -lehti.

Predators-faneilla on jo vuosia ollut – voisiko sanoa erikoisena – tapana heittää jäälle monneja Predatorsin ottelujen aikana. Nyt luonnonsuojelusäätiö kannustaa ihmisiä kalastamaan ja on tarkoituksella lisännyt todennäköisyyttä saada vedestä ylös juuri monni. Aiemmin viikolla paikallisiin järviin ja lampiin istutettiin suuri määrä monneja.

– Toivomme, että pedot (Predators) saavat Pingviinit saaliikseen torstaina ja sunnuntaina. Meidän tavoitteemme on, että mahdollisimman monet lapset lähtisivät lauantaina kalastamaan. Takaan, että lauantaina kukaan Tennesseessä ei häviä, luonnonsuojelusäätiön johtaja Ed Carter sanoi lehdessä.

Ennätysyleisöt televisioiden ääressä

Predatorsin ja Penguinsin välinen finaalisarja kiinnostaa myös muualla Pohjois-Amerikassa lähes ennätyksellisellä tavalla. Maanantai-iltana paikallista aikaa pelattu neljäs finaali keräsi tv-ruutujen ääreen keskimäärin 5,7 miljoonaa katsojaa. Sports Media Watchin mukaan vuoden 1995 jälkeen neljäs Stanley Cup -finaali on kerännyt enemmän katsojia vain vuonna 2013, kun Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin kohtaamista katsoi keskimäärin 6,5 miljoonaa katsojaa.

Keskimäärin tämän kesän finaalisarjan neljää ottelua on katsonut 4,2 miljoonaa katsojaa. Lukema ylittää jo nyt viime kauden finaalisarjan tv-katsojakeskiarvon. Tuolloin Pittsburgh Penguinsin ja San Jose Sharksin finaaleja katsoi keskimäärin 4 miljoonaa katsojaa. Kaiken lisäksi kiinnostavimmat viides, kuudes ja ehkä seitsemäs finaali ovat vielä edessä.

Finaalisarjoista eniten tv-katsojia on mittaushistorian aikana kerännyt juuri Chicagon ja Bostonin vuoden 2013 sarja, joka keräsi keskimäärin 5,8 miljoonaa katsojaa.