NHL:n varaustilaisuuteen on tasan kolme viikkoa aikaa, ja jännitys kärkivarausten suhteen sen kuin kasvaa.

Kärkinimeksi arvioitu Nolan Parick on joutunut viime kauden pitkän loukkaantumisensa takia vakuuttamaan seurat siitä, että hän on täydessä kunnossa, mikä ei ole ihanteellinen tilanne, kun ensimmäisenä varaavat seurat haluavat varmoja tulevaisuuden tähtiä riveihinsä.

Patrick kävi NHL:n Combine-testitilaisuudessa 13 eri NHL-seuran haastatteluissa, joissa yksi kysymys nousi ylitse muiden.

– ”Mikä on kuntosi?”. Se oli aika suoraviivaista ja yleisin kysymys. Voin taata sadan prosentin varmuudella, että olen sata prosenttisessa kunnossa kesän jälkeen. Minusta tulee vahvempi, nopeampi ja päätavoitteeni on pelata NHL:ssä ensi kaudella, Patrick sanoo NHL.comin haastattelussa.

NHL-seurat eivät ole turhaan huolissaan huippulahjakkuuden kunnosta. Patrick sai kevään 2016 WHL:n pudotuspelien aikaan alavartalovamman, joka vaati leikkaushoitoa. Seuraavana syksynä kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen vuorossa oli ylävartalovamma, joka piti hänet sivussa aina tammikuulle asti.

Uran tärkein kausi junioreissa meni siis täysin penkin alle juuri ennen NHL:n varaustilaisuutta. Nyt muutamassa kuukaudessa hänen pitäisi olla valmis NHL-kaukaloihin.

– Juuri tällä hetkellä en ole, mutta kesän jälkeen uskon olevani. Se on minun tavoitteeni, Patrick linjaa.