Ensi kaudella uutena joukkueena NHL:ään liittyvän Vegas Golden Knightsin GM George McPhee ilmoitti viikonloppuna tavoittelevansa muutamien NHL-seurojen kalliita palkkakattoa vaivaavia pelaajia riveihinsä. (Lue uutinen tästä)

Yksi kallispalkkainen pelaaja, joka saattaa löytää itsensä ensi kaudella Vegasin kasinokaupungista on St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä.

4,7 miljoonaa dollarin kausipalkkaa vuoteen 2019 asti tienaava Lehterä pelasi tänä vuonna surkean ja loukkaantumisten rikkoman kauden.

Lehterä teki tällä kaudella 64 ottelussa vain seitsemän maalia ja 22 tehopistettä. Pudotuspeleissä 29-vuotias suomalainen summasi kahdeksassa kamppailussa tehopisteet 1+3.

St. Louis Today -lehden toimittaja Jeff Gordon nostaa suomalaispelurin potentiaaliseksi Vegasin valinnaksi kesäkuussa pidettävässä laajennusdraftissa.

– Lehterä kantaa 4,7 miljoonan dollarin palkkaa mukanaan seuraavan kahden kauden ajan ja hänen pelaamisensa tällä kaudella oli mitäänsanomatonta – vaikka hän pelasi ystävänsä Vladimir Tarasenkon kanssa. Hän ei tule pääsemään McPheen kauppalistalle omilla meriiteillään, Gordon kirjoittaa St. Louis Today -lehdessä.

Gordon uskoo, että Bluesin täytyy päästä Lehterän massiivisesta palkasta eroon ja siitä seura joutuu maksamaan kovan hinnan.

– Miksi McPhee haluaisi Lehterän? Bluesilla on ensi kesän varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen 20. ja 27. varausvuoro. Blues-GM Doug Armstrong saattaa olla valmis luovuttamaan toisen niistä, että hän pääsee eroon Lehterästä ja McPhee saa himoitsemansa varausvuoron, toimittaja arvelee.

Gordon huomauttaa artikkelissaan, että Bluesin tähtipuolustaja Colton Paraykon sopimus päättyy tähän kauteen. Jos Blues haluaa kiinnittää tulevaisuuden ykköspakkinsa pitkällä paperilla, tulee palkkakattoon tehdä tilaa keinolla millä hyvänsä.