© Kuva: Getty Images

NHL-seurojen suojaukset todistivat – Joel Armian ja Markus Granlundin urat nousussa

Suomalaisista NHL-tähdistä sekä Winnipeg Jetsin Joel Armian että Vancouver Canucksin Markus Granlundin viime kauden otteet olivat todellinen ilonaihe kiekkofaneille.

Molemmat nuoret hyökkääjät ovat kulkeneet pitkän tien Pohjois-Amerikassa NHL-kaukaloihin ja joutuneet myös pelinappuloiksi siirtojen yhteydessä.

Jetsin alemmissa ketjuissa kovasti töitä viime kaudella tehnyt Armia ja Vancouverissa loistavaan maalivireeseen yltänyt Granlund olivat molemmat suojattujen pelaajien joukossa omissa seuroissaan tulevaa laajennusdraftia varten.

Tämä kertoo paljon siitä, että hyökkääjät ovat vihdoin onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa seurojensa avauskokoonpanoissa.

19 maalia viime kauden runkosarjassa iskeneelle Granlundille jatkaminen Vancouverissa on selvästi paras ratkaisu.

24-vuotiaan laitahyökkääjän on viime kauden tavoin mahdollista pelata samassa ketjussa Sedinin veljesten kanssa, mikä voi tehdä hänestä jopa yhden tehokkaimmista suomalaisista NHL-hyökkääjistä ensi kaudella.

Winnipegissä luotettavaksi kahden suunnan hyökkääjäksi ja alivoiman erikoismieheksi noussut Armia puolestaan tavoittelee ensi kaudella uransa tehokkainta runkosarjaa NHL:ssä.

Kymmenen maalia viimeistelleellä ykköskierroksen varauksella on potentiaalia kasvaa tehopelaajien joukkoon Jetsissä.

Molemmilla on ensi kauden jälkeen edessään uudet sopimusneuvottelut, joten tuleva kausi on kummankin kannalta erittäin mielenkiintoinen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!