NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin riveissä kanadalaispuolustaja Justin Schultz kuului isoihin onnistujiin viime kaudella.

Schultz saapui Penguinsiin kesken kauden 2015-16, minkä jälkeen Schultz on juhlinut kahta mestaruutta. Tänä keväänä Schultzin rooli oli entistä korostuneempi, sillä Penguinsin tähtipakki Kris Letang oli niskaleikkauksen takia sivussa koko pudotuspelien ajan.

26-vuotias Schultz nousi Penguinsin johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi, nakuttaen 13 (4+9) tehopistettä yhteensä 21 pudotuspeliottelussa.

Kevään vahvat otteet olivat vain jatkoa runkosarjaan nähden (78 ottelua, 12+39=51).

Kaikki tämä tapahtui Penguinsin kannalta hyvin edullisen sopimuksen aikana. Schultz kun allekirjoitti viime kesänä yhden vuoden ja 1,4 miljoonan dollarin arvoisen diilin.

– Suostuimme halpaan sopimukseen, jonka aikana hän jatkoi siitä, mihin hän jäi viime vuoden lopulla. Hän otti ison riskin ja hän vastasi huutoon. Nyt on palkitsemisen aika, Schultzin agentti Wade Arnott sanoi Pittsburgh Post-Gazetten mukaan.

Palkitsemisella Arnott viittasi selvään palkankorotukseen.

Arnottin mukaan Schultz haluaa jatkaa Pittsburghissa. Nyt iso kysymys on se, että onko Penguinsilla varaa pitää Schultz riveissään?

– Todennäköisesti saamme suuntaa keskusteluihin tämän viikon aikana ja näemme sen, että mihin olemme menossa. Meillä on ollut jo hyviä keskusteluja, Arnott sanoi sopimusneuvotteluista.

Schultz saapui aikanaan NHL:ään ison kohun kautta. Kanadalaispuolustaja kun ei suostunut tekemään sopimusta hänet varanneen Anaheim Ducksin kanssa. Lopulta Schultz päätyi Edmonton Oilersiin, jossa hänen urakäyränsä alkoi olla lopulta laskusuunnassa.

Treidi Penguinsiin käänsi kelkan ja viime kaudella Schultz kuului NHL:n parhaiden hyökkäävien puolustajien joukkoon.