Boston Bruinsin puolustajalupaus Charlie McAvoy pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa tämän kevään pudotuspeleissä.

19-vuotias jenkkinuorukainen hämmästytti saman tien itsevarmalla pelaamisellaan Ottawa Senatorsia vastaan pelatussa pudotuspelisarjassa.

McAvoy pelasi pudotuspeleissä kuusi kamppailua, kunnes Bruins putosi Senatorsille ensimmäisellä kierroksella. Bruinsin vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus (koko draftin 14.) syötti pudotuspeleissä kaksi maalia ja oli joukkueensa peliaikatilaston kakkonen (26:11), heti slovakkipakki Zdeno Charan jälkeen.

Bruinsia urallaan edustanut NHL:n kaikkien aikojen puolustaja Bobby Orr oli kuin ällikällä lyöty nuoren McAvoyn pelaamisesta.

– Hän vakuutti minut saman tien. Hän ei näyttänyt pelaajalta, joka pelaisi ensimmäisiä NHL-otteluitaan. Me katsomme Charlien perään. Hän on yksi meidän poikiamme, Bruins-legenda kertoo NESN:n toimittajan Michaela Vernavan haastattelussa.

– Hän on loistava nuorimies, jolla on mahtava perhe ja hän tietää, että hänen täytyy tehdä kesällä töitä. Hän tiedostaa sen, että hän ei ole vielä saavuttanut mitään. Hän on valmiina ensi kauden alussa, Orr uskoo.