NHL:n finaaleihin toisen kerran putkeen yltäneen Pittsburgh Penguinsin riveissä päävalmentaja Mike Sullivan on kerännyt kovaa ylistystä.

Sullivanin aikana Penguins on ollut NHL:n selkeä ykkösjoukkue.

Taustalta varsinkin apuvalmentajan Rick Tocchetin nimi on noussut esille, kun eri NHL-seurat ovat tutkailleet vaihtoehtoja päävalmentajanimityksiä ajatellen.

TSN:n haastattelussa Tocchet myönsi toimittajalle Frank Seravallille, että hän on avoimena harppaukselle apuvalmentajan paikalta jonkun seuran päävalmentajaksi.

– Jos sellainen mahdollisuus tulee, olisi mahtavaa päästä yrittämään, Tocchet sanoi.

– Mielestäni olen hyvä valmentaja ja pystyn tekemään töitä kenen tahansa kanssa kemia-mielessä. Jos kuvio toimii, niin se toimii. Jos ei niin ei. Olen onnekas siitä, millaisen tilanteen keskellä olen. Tämä on paras työ, jos ei lasketa päävalmentajana olemista, Tocchet hehkuttaa yhteistyötä Sullivanin kanssa Penguinsissa.

Tocchetia on yhdistetty kovasti muun muassa Buffalo Sabresin uudeksi päävalmentajaksi.

Sabres kun nappasi vasta Jason Botterillin GM:ksi nimenomaan Penguinsista. Botterill toimi apulais-GM:nä Penguinsissa ennen värväystä.

Aiemmin Tocchet toimi hetken ajan Tampa Bay Lightningin päävalmentajana. Tocchet nostettiin kyseiselle tontille kesken kauden 2008-09. Pesti päättyi kuitenkin seuraavan kauden päätteeksi.