Minnesota Wildin GM:llä Chuck Fletcherillä riittää kiireitä tänä kesänä.

Laajennusdraftin ja vapaiden pelaajien markkinoiden lisäksi Fletcherin on ratkottava muutamia kysymysmerkkejä jatkosopimusrintamalla.

Esimerkiksi Mikael Granlund sekä Nino Niederreiter ovat tällä hetkellä rajoitettuja vapaita agentteja, eikä kumpikaan heistä ole tehnyt vielä jatkosopimusta.

Minnesotalaisessa paikallislehdessä Star-Tribunessa nostettiin esille Niederreiterin tilanne, joka näyttää monimutkaiselta.

Sveitsiläishyökkääjän agentti Andre Rufener kertoi lehdelle, että Niederreiterin leiri haluaa välttää välimieskäsittelyn. Toiveena on pidempi jatkosopimus.

Niederreiterin kohdalla on riittänyt siirtohuhuja, sillä Wildilla ei ole aivan tuhottomasti tilaa palkkakaton alla.

Vaikka Niederreiterin agentti Rufener ei usko treidiin, on hänellä tiedossa, että sveitsiläislaituri on houkutteleva nimi siirtomarkkinoilla.

– Näemme tämän positiivisena asiana. Häntä kohtaan on osoitettu kiinnostusta, Rufener sanoi.

24-vuotias Niederreiter on takonut vähintään 20 maalia kolmena kautena putkeen. Tuoreeltaan Niederreiter rikkoi oman ennätyksensä iskettyään 25 osumaa runkosarjassa Wildille.

Niederreiterin kolmen vuoden ja 8 miljoonan dollarin sopimus päättyy kesäkuun lopussa. Edessä on vähintään kohtuullinen palkankorotus.

Sama tilanne on Granlundin kohdalla. Myös hänen nykyinen sopimuksensa päättyy. Tällä kaudella nähdyt erittäin vahvat otteet puhuvat myös hänellä palkankorotuksen puolesta.

Isot kysymysmerkit Granlundin ja Niederreiterin kohdalla liittyvät siihen, saako Wild mahdutettua molempien jatkosopimukset palkkakattonsa alle.

Tilan raivaamisessa erityisesti Jason Pominvillen nimi on noussut esille. Hiljalleen hyytymisen merkkejä osoittaneen Pominvillen sopimuksessa palkkojen keskiarvo on 5,6 miljoonaa dollaria.