Muun muassa kanadalaisyhtiö CBC:n lähetyksistä tuttu legendaarinen kiekkokommentaattori Don Cherry teki linjauksensa maailman parhaasta pelaajasta.

Cherry puhui asiasta Sportsnetsin lähetyksen Coach’s Cornerissa juontaja Ron MacLeanin kanssa.

Valinta ei välttämättä hirveästi yllätä, sillä Cherry nostaa ykköseksi Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn.

– Miksi näen hänet maailman parhaana pelaajana? Hän ei ainoastaan tee tulosta. Katsokaa häntä kentällä. Hänelle asetetaan kovia tavoitteita ja hän vastaa niihin, hänet isketään alas, mutta sieltä hän vain nousee ylös joka kerta, Cherry kävi läpi.

CBC:n lähetyksessä pyöritettiin pätkää, jossa Crosbyä yritettiin horjuttaa huutelulla ja tönimisellä.

Cherry antoikin käyttäytymisvinkkejä Crosbylle, joka oli viidennen finaaliottelun yhteydessä melkoisen myrskyn silmässä (lue lisää).

– Hänen kannattaa olla kuin Guy Lafleur. Vähät välittää tuosta kaikesta. Ei kannata edes katsoa niitä päin, jotka yrittävät horjuttaa. Noin hän säästää itsensä monilta murheilta.

Näkemyksissään Cherry hehkuttaa Crosbyn kiekkoälyä, kykyä olla tukemassa puolustajia omalla alueella ja erityisesti sitä, miten vahva kiekonsuojaaja Crosby on.

– Ensin hän suojaa vasemmalta puolelta, sitten hän kääntää toiselle puolelle, josta kaveri yrittää jälleen saada kiekkoa pois. Niin vain hän pysyy kiekossa koko ajan kiinni. Hän tekee sitä koko ajan, Cherry hehkuttaa.

Crosby ja Penguins jahtaavat toista peräkkäistä Stanley Cupin voittoa Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun NHL:n finaaleissa ohjelmassa on kuudes kohtaaminen. Penguins johtaa finaalisarjaa Nashville Predatorsia vastaan voitoin 3-2.