Kristian Vesalainen todellinen ryöstö Winnipegiltä – ”Parin vuoden päästä NHL:ssä”

Winnipeg Jets varasi HPK:n laitahyökkääjän Kristian Vesalaisen viime yön NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella numerolla 24.

Vesalainen todisti alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä olevansa oman ikäluokkansa todellista eliittiä, joten varauksen venyminen ensimmäisen kierroksen jälkipäähän oli jopa pieni yllätys.

Tähän saattoi vaikuttaa se, että miesten peleissä nuori tähtihyökkääjä on hakenut vielä tehojaan. Joka tapauksessa Vesalaisella on kaikki potentiaali kehittyä NHL:ssä tähtitason laituriksi, vaikka se veisikin vielä aikaa.

– Uskon, että voisin pelata parin vuoden päästä NHL:ssä. Minulle tekee varmasti hyvää pelata ainakin vuosi vielä HPK:ssa ja hakea sieltä isoja minuutteja. Olen kookas jätkä, ja minun pitää jatkossa ajaa yhä enemmän maalille. Minun on oltava röyhkeämpi, Vesalainen sanoi Ylen haastattelussa varauksen jälkeen.

Viime kausi: Vesalainen edusti SHL:ssä Frölundan joukkuetta 26 ottelussa tehoilla 1+5, minkä lisäksi hän kävi lainasopimuksella HPK:ssa pelaamassa yhdeksän ottelua tehoilla 1+0. Vesalainen oli hopeajuhliin päättyneissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen tärkein hyökkääjä, sillä hän nakutti kisoissa tehot 6+7 seitsemässä ottelussa.

Saavutuksia: Vesalainen juhli jo 16-vuotiaana Frölundan riveissä SHL:n mestaruutta keväällä 2016. Lisäksi hän on voittanut alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa ja hopeaa peräkkäisinä vuosina. Vesalainen valittiin keväällä 2017 U18 MM-kisojen kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ura: HIFK:n kasvatti lähti B-juniori-ikäisenä kehittymään arvostettuun Frölundan organisaatioon, missä on ammentanut kiekko-oppia viime vuosina. Maltillinen rooli viime kaudella Frölundan edustusjoukkueessa toi Vesalaisen takaisin Suomeen, sillä hän solmi ensi kauden kattavan sopimuksen HPK:n kanssa.

Vahvuudet: Vesalainen on isokokoinen, mutta äärimmäisen taitava sekä monipuolinen hyökkääjä. Enemmän pelinrakentaja, joka luo muille huippupaikkoja. Pystyy kuitenkin itsekin ratkomaan pelejä. Kokoisekseen Vesalainen luistelee hyvin sekä suojaa kiekkoa loistavasti. Pelikäsitys on kärkipäätä omassa ikäluokassaan.

Nimi: Kristian Vesalainen
Syntynyt: 1.6.1999 Helsingissä.
Pelipaikka: Laitahyökkääjä.
Pituus ja paino: 192cm/95kg.
Kasvattajaseura: HIFK.
Viime kausi:
Frölunda HC (SHL) 26 ottelua, 1+5=6, 2 min.
HPK (laina) 9, 1+0=1, 0 min.
Nykyinen seura: HPK.
NHL-varaus: Winnipegin 1. kierroksen (24.) varaus 2017.

Henri Havusela