Teemu Pulkkinen on erittäin onnekas jääkiekkoilija.

Viime yönä varmistui, että 25-vuotias suomalaishyökkääjä matkustaa jo neljänteen NHL-seuraansa Vegas Golden Knightsiin, vaikka hän ei ole lunastanut vielä vakituista pelipaikkaa yhdessäkään joukkueessa maailman kovimmassa kiekkosarjassa.

Pulkkinen aloitti NHL-uransa Detroit Red Wingsissä, minkä jälkeen tie vei Minnesota Wildin kautta Arizona Coyotesiin. Siellä hämmentävän pienelle vastuulle jäänyt Pulkkinen ei saanut edes kunnon mahdollisuutta ansaita jatkosopimusta.

Vielä on epäselvää, pelaako Pulkkinen peliäkään Vegasissa, vai kaupataanko hänet ennen kauden alkua muualle.

Jos kovasta laukauksestaan tunnettu suomalainen kuuluu Golden Knightsin suunnitelmiin vahvasti, on kyseessä erittäin reilu näyttöpaikka maalitykille, jonka näytöt Pohjois-Amerikassa nojautuvat lähes pelkästään AHL:ssä pelattuihin otteluihin.

Joka tapauksessa nuorisotähtenä aikoinaan Suomesta lähtenyt Pulkkinen voi yhä nousta tulosta tekeväksi NHL-hyökkääjäksi varsinkin uudessa seurassa, jossa hän pääsisi lunastamaan pelipaikan niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

On selvää, että Vegas on usealle pelaajalle paikka, jossa on mahdollisuus nousta uudelle tasolle uudenlaisen vastuun ansiosta. Aika näyttää, onko Pulkkinen yksi näistä pelaajista.