Pittsburgh Penguins hommasi romuluisen hyökkääjän Ryan Reavesin NHL:n varaustilaisuuden aikana. (Lue uutinen aiheesta.)

Penguins antoi hyökkääjä Oskar Sundqvistin ja ensimmäisen kierroksen 31. varauksen St. Louis Bluesiin. Vaihdossa Penguins sai Reavesin ja toisen kierroksen 51. varauksen.

Reaves oli pelaamassa kotonaan pingistä, kun hän löysi sokeeraavan uutisen Twitteristä.

– Jokin kilahti päähäni, koska oli NHL-draft, ja jotain oli täytynyt tapahtua. Avasin Twitterin, ja ensimmäinen asia minkä luin sieltä oli: ”Kuulostaa siltä, että Reaves kaupataan ensimmäisen kierroksen varausvuoroon.” Ajattelin mielessäni, että se oli kasa paskaa. En tiennyt, mitä tapahtuu. Luulin, että se oli vitsi, Reaves kertoo St. Louis Today -lehden haastattelussa.

– Se oli shokeeraavaa. Ajattelin aluksi kaikkia St. Louisin ystäviäni. Rakastan kaikkia niitä jätkiä. Moni äijistä on Euroopassa, ja he saivat uutisen vasta lauantaiaamuna. Juttelin Alexander Steenin kanssa, ja se oli todella rankkaa. Kun lopetin puhelun, se iski minuun paljon kovempaa kuin odotin, Reaves jatkaa.

30-vuotias kanadalainen näkee kuitenkin kaksi peräkkäistä Stanley Cup -mestaruutta voittaneeseen joukkueeseen siirtymisen positiivisena asiana.

– Liityn kuitenkin hallitsevan Stanley Cup -voittajan riveihin. Olisin voinut joutua paljon huonompaankin joukkueeseen. Olen otettu, että he ajattelivat, että olen tärkeä pelaaja ja tekivät vaihtokaupan minusta. Olen todella otettu siitä, mitä he antoivat minusta vaihtokaupassa, Reaves sanoo.

– Kymmenen vuotta sitten pelasin vielä Alaskassa. Jos joku olisi silloin sanonut, että hallitseva mestari hankkisi minut ykkösvarausvuoroaan vastaan, olisin lyönyt sitä ihmistä naamaan, Reaves vitsaili.