Tämän kesän NHL:n varaustilaisuus järjestettiin Chicagossa, missä kaupungin kiekkoylpeys Blackhawks laittoi tuulemaan treidirintamalla.

Erityisesti puhetta riitti kaupasta, jossa Blackhawks lähetti venäläistähti Artemi Panarinin Columbus Blue Jacketsiin.

Treidissä Blackhawks sai itselleen jenkkitähti Brandon Saadin, joka on edustanut Blackhawksia uransa alkuvaiheilla.

Panarin ehti nousta Blackhawksissa isoksi kulmakiveksi lyhyessä ajassa. Treidi tulikin monelle isona yllätyksenä.

– Kaikki ovat järkyttyneitä, Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews jakoi Chicagon leirin ajatuksia Yahoon mukaan.

Panarinin lähtö ei ollut viikonlopun ainut menetys Blackhawksille.

Aiemmin slovakialainen tähtihyökkääjä Marian Hossa liputettiin ulos koko kauden ajaksi allergiaongelmien takia.

– Joukkuetoverit tiesivät, että hän kamppaili vaikeuksien kanssa. Tiesimme sen, että hän miettii vaihtoehtoa, jossa hän ei välttämättä pelaa ihan hetkeen, Toews sanoi Hossasta.

Ennen Panarinin liikuttamista Blackhawks oli lähettänyt ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarssonin Arizona Coyotesiin.

– Voisin istua alas ja kertoa vain siitä, millaisia hahmoja ja persoonia ”Hammer” (Hjalmarsson) ja ”Hoss” ovat olleet. Mitä he ovat todistaneet kiekkomaailmalle ja mitä he ovat todistaneet omille joukkuetovereilleen, Toews pohti.

– ”Bread Manin” (Panarinin) lähtö satuttaa samalla tavalla. Vaikka hänen kanssaan oli pientä kielimuuria, niin hän halusi oppia koko ajan lisää yhteistä kieltä. On kova paikka, kun tuollainen kaveri lähtee vain kahden vuoden jälkeen.

Blackhawksin johdosta oli väläytelty mahdollisuutta, jossa seura tekisi isoja muutoksia. Blackhawks kun on kuulunut ennakkosuosikkeihin useana viime kautena. Viime aikojen menestys on jäänyt vaisuksi pudotuspeleissä.

– Paljon on kaikenlaista meneillään, sen voi sanoa, Toews tokaisi.

Yksi iso tekijä kohukaupassa, eli Saadin hankkimisessa, oli se, että nimenomaan Toewsiä haluttiin herätellä ensi kautta ajatellen. Kanadalaisen supertähden maalimäärät ovat olleet pahassa alamäessä Saadin lähdön jälkeen.

– He pelasivat aikanaan erittäin hyvin yhdessä, eikä sellainen kemia katoa. Brandon on vieläpä parempi pelaaja nyt kuin oli silloin. Olemme innoissamme, että saamme hänet takaisin, Blackhawksin GM Stan Bowman sanoi Saadin hankinnasta.

Hjalmarsson-kaupassa Blackhawks sai itselleen puolustaja Connor Murphyn. Ilmoille on heitetty näkemyksiä siitä, että Blackhawks on jopa vahvempi nyt kuin ennen isojen liikkeiden tekoa.

– On vaikea väittää tuollaista ilman, että on epäkunnioittava niitä joukkuetovereita kohtaan, joiden kanssa pelasi ja jotka olivat isoja palasia aiemmissa joukkueissa.

– Mutta kuten Stan (Bowman) sanoi medialle. Hän tunsi, että muutoksia on tehtävä ja pitää luottaa siihen, että hän tietää mitä tekee, Toews kuittasi aiheen.