Kahden NHL-legendan sopimukset katkolla – ex-seuratoveri ja asiantuntija uskoo: toinen lähtee, toinen jää

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksilla on suuret päätökset edessä kesällä, kun seuralegendojen Patrick Marleaun ja Joe Thorntonin sopimukset päättyvät heinäkuun 1. päivä.

37-vuotiaat hyökkääjäveteraanit ovat tehneet mittavan ja uskomattoman pisterikkaan uran Sharks-paidassa.

Yli 1300 NHL-ottelua pelannut kiekkolegenda ja NBC Sportsin asiantuntija Jeremy Roenick uskoo, että toinen hänen entisistä joukkuetovereistaan jatkaa Sharks-paidassa, mutta toinen joutuu etsimään toisen seuran ensi kaudeksi.

Roenickin mukaan ”Jumbo Joe” Thornton jatkaisi uraansa Kalifornian lämmössä.

– Tässä kohtaa en näe Thorntonin jäävän eläkkeelle, ainakaan hänen loppukautensa perusteella. He tippuivat aikaisin tippuminen pudotuspeleissä, ja millä joukkueella. Hän tuntee suurta ylpeyttä seuraa ja itseään kohtaan. Ja tapa, jolla hän loukkaantui… Olisin yllättynyt, jos hän jättäisi Sharksit. Erityisesti, koska hän on tehnyt San Josesta kotipaikkansa, Roenick kertoo Mercury News -lehdelle.

Kausilla 2007-09 Sharksissa kaksikon kanssa pelannut Roenick uskoo, että Marleaun kohdalla tilanne on aivan eri.

– Heidän on tullut aika erota toisistaan. En olisi yllättynyt, jos se olisi Sharksin johdon ja Patrickin välinen päätös, että hän vaihtaisi maisemaa ensi kaudeksi. Se voisi tuoda hänen pelaamiseensa uusia elementtejä ja vielä kerran uutta vauhtia hänen uralleen, kiekkolegenda arvelee.

Marleaun ja Roenickin väliti eivät ole olleet kovin lämpimät. Kaksikko on useaan otteeseen antanut kritiikkiä toisilleen. Roenick paljasti uransa jälkeisessä kirjassaan, että Marleau oli hänen viiden eniten vihaamansa pelaajan joukossa.

Kokenut asiantuntija yrittää kuitenkin katsoa asiaa objektiivisesti.

– Marleau on niittänyt urallaan paljon menestystä, mutta Sharks-johto on ollut myös äärimmäisen pettynyt hänen epätasaiseen suorittamiseensa. Kun maksaa pelaajalle sellaista rahaa mitä hän saa tuossa vaiheessa uraa, pisteitä pitää syntyä tasaisesti. Se on ehdoton vaatimus. Hyytymisiä ei saa tapahtua – mutta sellaista vain tapahtuu Marleaulle hyvin usein. Joskus pelaaja vain tarvitsee muutosta uralleen.

Vaikka kaksikon välit eivät vaikuta lämpimiltä, Roenick pitää entistä seuratoveriaan pelaajana kovassa arvossa. Viime torstaina Roenick nimesi Marleaun kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi, joiden kanssa hän on pelannut samassa joukkueessa.

– Kyse on puhtaasti talentista ja kyvyistä tehdä maaleja korkealla tasolla. Marleau on yksi kaikkien aikojen parhaista, jotka olen nähnyt. Se ei kuitenkaan tarkoita, että minun täytyisi pitää hänestä ihmisenä. Mielestäni hän on loistava, uskomaton kiekkoilija, mutta toivoisin näkeväni sen useammin, Roenick paljasti vuosi sitten haastattelussa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille