Kahden konkaritähden tulevaisuus herättää kysymysmerkkejä NHL:ssä – toinen tuoreiden finalistien riveihin?

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksia jo pitkään edustaneiden konkarihyökkääjien Joe Thorntonin ja Patrick Marleaun tulevaisuuden kuviot ovat yhä avoinna.

Kumpikaan heistä ei ole tehnyt jatkosopimusta Sharksin kanssa.

Ainakaan vielä.

– Ei ole mitään uutta raportoitavaa heidän tulevaisuudestaan. Tilanne pysynee arvoituksena ainakin laajennusdraftiin asti, CSN Bay Arean toimittaja Kevin Kurz kirjoittaa.

Iso kysymys on se, miten Sharks näkee kaksikon tulevaisuuden. Yrittääkö seura tehdä jatkon jomman kumman kanssa, vai lähtevätkö molemmat muualle?

– Pitää muistaa, että Thornton oli toissa kaudella viides arvokkaimman pelaajan äänestyksessä ja Marleau takoi vielä viime kaudella 27 maalia. Molemmat haluavat jatkaa vielä pelaamista, Kurz taustoittaa.

Kurz listasi potentiaalisimpia vaihtoehtoja kaksikolle, mikäli he päättävät suunnata muualle vapaiden pelaajien markkinoiden kautta.

37-vuotiaan Thorntonin kohdalla ykkösvaihtoehdoksi Kurz nostaa NHL:n finaaleihin tällä kaudella yltäneen Nashville Predatorsin.

– He ovat suosikkien joukossa myös tulevina vuosina, ja Predators etsinee yhtä sentteriä markkinoilta. Ryan Johansen on heidän ykköshahmonsa keskikaistalla, mutta hänen takanaan Mike Fisher miettii lopettamista. Jos Fisher panee hokkarit naulaan, Predators etsii varmasti hänelle korvaajaa.

– Pitää myös mainita se, että Thorntonin vanhemmat rakastavat Nashvilleä ja he ovat ilmaantuneet hyvin usein paikalle, kun Sharks on vieraillut Nashvillessä, Kurz käy läpi.

Kurzin näkemyksen mukaan Thorntonille toinen vahva vaihtoehto on Dallas Stars.

– Kauden 2014-15 jälkeen, kun Thorntonin treidaaminen oli vaihtoehtona esillä, Stars oli yksi kiinnostuneista joukkueista. Heillä on takana vaikea kausi, mutta Starsilla on paljon hyviä pelaajia rosterissa. Heillä on myös uusi maalivahti Ben Bishop, minkä myötä he ovat korjanneet pahinta ongelmaansa. Stars tarvitsee jonkun puolustajan Bishopin eteen, mutta Thornton voisi olla hyvä leveyssentteri Tyler Seguinin taakse.

Kolmantena vaihtoehtona Kurz väläyttelee Boston Bruinsia, josta Thornton aikanaan treidattiin Sharksiin.

Marleaun, 37, kohdalla Kurz mainitsee erityisesti Anaheim Ducksin.

– Hän itse oli valmis siirtymään Ducksiin, kun hänen tulevaisuuden kuvionsa olivat edellisen kerran esillä. Tämä kuvio voisi toki hiertää Sharksin faneja. Seurahistorian kovin pistemies verivihollisen riveissä? Mahdotonta!

– Jos hän suosii kotinsa lähelle jäämistä ja Sharks ei ole vaihtoehto, Anaheim voisi olla sijainniltaan looginen vaihtoehto. Ducks etsinee maalintekijää laajennusdraftin jälkeen, varsinkin kun Andrew Cogliano voi hyvinkin päätyä Vegas Golden Knightsiin. Erityisesti heillä on etsinnässä nopea ja tasainen kaveri. Niin, kukahan on sellainen, Kurz pyörittelee.

Coglianon lisäksi Kurz vie myös Marleauta Vegasiin päin.

– Heillä on aivan erityinen 48 tunnin aikaikkuna, jonka aikana he voivat keskustella vapaiden pelaajien kanssa. Siinä he voivat tarjota Marleaulle houkuttelevaa diiliä.

– Sharksille tämä taas kävisi hyvin, sillä mikäli Marleau tekee sopimuksen Golden Knightsin kanssa kyseisen ikkunan aikana, Vegas ei voi valita ketään muuta Sharksin pelaajaa laajennusdraftissa.

Kolmantena vaihtoehtona Kurz nostaa esille Toronto Maple Leafsin, jonne Bay Arean toimittajan mukaan Marleau voisi sopia isähahmona.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½