JYPin ja Ilveksen maalivahtiosastoilla on ollut liikehdintää.

JYP on solminut kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. Laurikainen on seuran kasvatti, joka siirtyi Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin kesällä 2012.

Tämän jälkeen Laurikainen on pelannut junioriliiga WHL:n lisäksi AHL:ssä, ECHL:ssä sekä Liigassa Bluesin ja HPK:n maalilla. 24-vuotiaan Laurikaisen viime kausi oli rikkonainen. Hänen lonkkansa leikattiin helmikuussa.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä palaan takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen, ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys, ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Lonkka on kuntoutunut odotetusti, ja pelikunnossa olen kauden alussa, Laurikainen toteaa JYPin tiedotteessa.

Laurikaisen siirron myötä JYP etsi uuden seuran maalivahti Markus Ruusulle. Ruusu torjuu ensi kauden lainalla Ilveksessä.

19-vuotias Ruusu on NHL-seura Dallas Starsin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2015.

– Markus on kehittynyt mukavasti isossa roolissa JYP-Akatemian riveissä kahden viimeisen Mestis-kautensa aikana. Haimme nyt yhteisesti hänen ammattilaisuraansa tukevaa ”seuraavaa steppiä”. Ilvekseen vuokraamisen mahdollisuus tuntui selkeästi parhaalta vaihtoehdolta, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kuvailee.

Ruusu torjui viime kaudella seitsemän matsia JYPin paidassa ja kaksi peliä lainalla KooKoossa.