Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby oli jälleen viidennessä finaalissa mukana hyvässä ja pahassa.

Crosby nahisteli taas kerran Predators-puolustaja P.K. Subbanin kanssa, heitti vesipullon jäälle kesken pelin – ja selvisi tempustaan jopa omaksi hämmästyksekseen ilman jäähyä – ja ehti siinä sivussa alustaa kolme maalia Penguinsin 6–0-voitossa.

Muun tohinan keskellä jäi vähemmälle huomiolle, että kolmen syöttöpisteensä ansiosta Crosby ohitti finaaleissa tehtyjen pisteiden määrässä todellisen seura- ja jääkiekkolegendan – itsensä Mario Lemieux’n.

Koko käsittämättömän mittavan NHL-uransa (1984–2006) Pittsburghissa pelannut Lemieux tehtaili pingviini-paidassa finaaleissa 19 pistettä. Crosby nousi viidennen finaalin 0+3-tehoillaan 20:een finaalipinnaan.

Crosbyllä on myös mahdollisuus ohittaa seuran nykyinen omistaja Stanley Cup -voittojen määrässä jo sunnuntaina. Kumpikin oman aikakautensa Penguins-ikoni on nostanut maljaa kahdesti: Lemieux 1991 ja 1992, Crosby 2009 ja 2016.

”Luulin saavani jäähyn”

Viidennen finaalin jälkeen Crosby myös kommentoi kohua herättäneitä tilanteita.

Tähtihyökkääjä vakuutteli, ettei, tietenkään, yrittänyt heittää vesipulloa jäälle.

– Tein (pullon heittämistä esittävän) eleen, ja pullo lipesi kädestäni. En todellakaan ryhtyisi heittelemään pulloja kentälle tässä vaiheessa kautta. Ollakseni rehellinen, en edes muista, mitä kentällä juuri tuolla hetkellä tapahtui. Muistan vain yllättyneeni siitä, että pullo irtosi kädestäni, Crosby sanoi TSN.ca -kanavan haastattelussa.

– Luulin saavani tilanteesta jäähyn, hän myönsi.

Jäähyn sijaan Penguins jatkoi hyökkäystään. Vesipullon vielä lojuessa jäällä Penguins-hyökkääjä Phil Kessel karisti apinan harteiltaan ja laukoi isäntien viidennen maalin. Kesselin kuiva kausi oli kestänyt kuuden ottelun ajan.

Maalin jälkeen Crosby suuntasi ottelun erotuomarien Wes McCauleyn ja Brad Meierin luo selittämään tekosiaan.

– Kun tuomarit näkevät vesipullon jäällä, he tietysti ihmettelevät, mistä se ilmestyi. Kävin selittämässä heille, etten tehnyt sitä tarkoituksella, Crosby sanoi TSN:lle.

Crosby myös kommentoi tämänkertaista painimatsiaan P.K. Subbanin kanssa. Hän syytti Subbania vapaaottelu-tyyppisestä jalkakamppiyrityksestä, joka sai hänet menettämään malttinsa.

– Hän teki jonkin UFC-liikkeen minun jalkaani. En tiedä, mitä hän oikein touhusi. Yritin vain päästä pois tilanteesta.

– Mutta jokainen on kaukalossa kamppailemassa. Hän tekee omaa työtään ja minä yritän tehdä omaani. Kumpikin joukkue haluaa samaa asiaa, ja jokainen tekee parhaansa tavoitteen eteen, Crosby summasi.