NHL-seura Chicago Blackhawksin huippulupaus Alex DeBrincat on ollut isosti esillä jo juniorisarjojen puolella pelatesssaan.

Tällä kaudella DeBrincat iski huimat 65 maalia runkosarjan aikana OHL:ssä. 63 ottelussa kokoon tuli peräti 127 tehopistettä.

Meno ei hyytynyt myöskään pudotuspelien puolella, missä hän nakutti 22 peliin tehot 13+25=38.

Vakuuttavia lukemia.

19-vuotiaan huippulupauksen kohdalla kysymysmerkkejä kuitenkin riittää.

Jenkkihyökkääjä on nimittäin vain 171 senttiä pitkä, mikä on saanut monet epäilemään sitä, pärjääkö hän NHL:ssä.

– Moni sanoo hänelle varmasti niin, ettei hän pysty pelaamaan NHL:ssä tai moni kyseenalaistaa sen, pystyykö hän koskaan pelaamaan siellä. Tuo vain motivoi häntä, OHL:ssä Erie Ottersissa DeBrincatia valmentanut Kris Knoblauch sanoo CSN Chicagon mukaan.

– Tuollaiset puheet vain ruokkivat häntä. Kun ihmiset sanovat, ettei hän pysty tekemään jotain, hän oikein janoaa sitä, että hän pääsee näyttämään heille, Knoblauch jatkaa.

OHL:ssä DeBrincat on nakuttanut maaleja hurjaan tahtiin viime kausien aikana. 65 osuman sesongin lisäksi DeBrincat paukutti peräkkäisinä kausina 51 maalia.

NHL:ää ajatellen iso kysymys on ollut se, miten DeBrincat pärjää kaksinkamppailuissa maailmanluokan pelaajia vastaan.

– Loppupeleissä hän ei pelkää kaksinkamppailua ja hän on erittäin hyvä niissä. Ihan jo täällä (OHL:ssä) vastassa on voimakkaita kavereita, joita vastaan hän pärjäsi varsin hyvin. Toki NHL:ssä haaste on se, että vastassa on koko ajan viisikon verran nopeita ja voimakkaita kavereita. Sen keskellä hänen pitää löytää ne välit, missä on tilaa. Tuo tekee pelistä entistä haastavampaa, Knoblauch pyörittelee.

Knoblauchilta kysyttiin siitä, onko DeBrincat valmis hyppäämään NHL:ään ensi kaudeksi?

– Uskon, että hän on hyvin lähellä sitä. On ollut ilo valmentaa häntä. Olen saanut nähdä sen, miten hän on pystynyt jättämään kovan panoksen pöytään noin nuorena kaverina. Toki taustalla on ollut se, että hänellä on paljon taitoa ja että hän on saanut pelata esimerkiksi (Connor) McDavidin kanssa. Samalla hänen pelinsä on mennyt kuitenkin paljon eteenpäin, Knoblauch miettii.

Viime kesänä DeBrincatin toisella kierroksella varanneen Blackhawksin riveistä ei ole annettu viestiä siitä, siirtyykö jenkkihyökkääjä ensi kaudeksi NHL:n puolelle vai ei.