Edmonton Oilersin suunnalta voi odotella tänä kesänä isoja sopimusuutisia.

Kovasti osakkeitaan tällä kaudella nostanut Leon Draisaitl tarvitsee uuden diilin, sillä hän on rajoitettu vapaa agentti heinäkuun alussa, mikäli osapuolet eivät löydä ennen sitä ratkaisua jatkosopimusrintamalla.

Tämän lisäksi Oilers todennäköisesti tekee jatkosopimuksen nuoren megatähden Connor McDavidin kanssa.

McDavidilla on jäljellä vielä yksi vuosi nykyistä sopimusta ja hän voi tehdä jatkon heinäkuun ensimmäisen päivän jälkeen.

Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman pyöritteli McDavidin sopimuskuviota kolumnissaan.

– Voisi olettaa, että Oilers antaa kapteenilleen kahdeksan vuoden diilin ja vaikka 11 miljoonaa dollaria kaudessa, jos sille on tarvetta. Antakaa minun kuitenkin maalata toisenlainen ratkaisu. Mitä jos McDavid valitsee Sidney Crosbyn, Patrick Kanen, Jevgeni Malkinin, Steven Stamkosin ja Jonathan Toewsin tien? Kaikki he päätyivät viiden vuoden mittaiseen diiliin heidän uransa toisen NHL-sopimuksen kohdalla. Tuo taas jätti mahdollisuuden hurjalle sopimukselle 25-27-vuotiaana, Friedman pyörittelee.

– Crosbyn toinen sopimus oli 43,5 miljoonaa dollaria ja kolmas 104,4 miljoonaa (12 vuoden diili, jota ei voi enää tehdä). Muiden kohdalla kyse on ollut kahdeksasta vuodesta, jollaisen voi nykypäivänä solmia. Malkin kuittasi ensin 43,5 miljoonaa dollaria, sitten 76 miljoonaa. Kane ja Toews menivät keskenään samalla kaavalla, ensin 31,5 miljoonaa dollaria, sitten 84 miljoonaa. Stamkos meni 37,5 miljoonasta 68 miljoonaan.

– Saa nähdä mitä McDavid haluaa, mutta ei yllättäisi, jos tuo olisi pohjaratkaisu, Friedman avaa näkemystään.

20-vuotias McDavid voitti tällä kaudella NHL:n pistepörssin iskettyään 82 ottelussa tehot 30+70=100.