NHL:ssä Carey Price on kuulunut sarjan parhaimpien maalivahtien joukkoon viime vuosien aikana.

Price pokkasi Vezina Trophyn (NHL:n parhaalle veskarille jaettava pysti) kaudella 2014-15. Maajoukkuetasolla 29-vuotias kanadalaisveskari on ollut voittamassa muun muassa olympiakultaa. Hän toimi Kanadan ykkösvahtina viime syksyn World Cup -turnauksessa, joka päättyi vaahteranlehtien juhliin.

Nyt Pricelle ollaan sorvaamassa uutta megadiiliä.

Muun muassa RDS:n ja TSN:n raporttien mukaan Pricen agentti Gerry Johansson ja Canadiensin GM Marc Bergevin aikovat tavata ensi viikolla uudelleen jatkosopimusneuvottelujen merkeissä.

TSN:n Pierre LeBrunin mukaan kaksikko olisi tavannut jo kevään MM-kisojen yhteydessä.

Pricen nykyinen sopimus on voimassa vielä ensi kauden ajan. Tällä hetkellä hän tienaa 6,5 miljoonaa dollaria vuodessa.

Raporttien mukaan uudessa sopimuksessa Price kuittaa vähintään 7,5-8,5 miljoonaa dollaria. Hyvin todennäköistä on se, että hänestä tulee NHL:n parhaiten palkattu maalivahti.

Tällä hetkellä New York Rangersin Henrik Lundqvist on maalivahtitienestien kärjessä, jos lasketaan sopimuksen palkkojen keskiarvosta tuleva cap hit -lukema. Lundqvistilla se on 8,5 miljoonaa dollaria.

Pricen jatkosopimus tullaan julkistamaan hyvin todennäköisesti heti rajapyykin jälkeen, eli heinäkuun ensimmäisen päivän yhteydessä. NHL:n sääntöjen mukaan jatkosopimuksia ei voi tehdä tätä ennen, jos pelaajalla nykyinen sopimus jatkuu vielä yhden kauden ajan.

Price torjui tällä kaudella runkosarjassa Canadiensin tolppien välissä 62 ottelussa. Näissä hänen torjuntaprosentti oli 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,23.