© Kuva: Getty Images

NHL-seuran GM varmistaa: Suomalaisvahdeista neuvotellaan vaihtokauppaa – ”Minun täytyy tehdä se”

Dallas Starsin suomalaisvahteja Antti Niemeä ja Kari Lehtosta odottaa kesällä mahdollisesti uudet tuulet.

Suomalaistandemin esitykset jäivät tällä kaudella hyvin vaisuiksi. Lehtonen kirjautti torjuntaprosentiksi 90,2 ja Niemi koppasi kiekkoja 89,2 prosentin varmuudella.

Starsin GM Jim Nill teki kovan päätöksen pettymykseen päättyneen kauden jälkeen ja hommasi tähtivahti Ben Bishopin oikeudet Los Angeles Kingsistä. Stars kiinnitti Bishopin lopulta kuuden vuoden mittaisella ja 29,5 miljoonan dollarin arvoisella paperilla.

Nillin mukaan Stars pyrkii pääsemään vaihtokaupalla eroon, joko 5,9 miljoonaa dollaria ensi kaudesta tienaavasta Lehtosesta tai 4,5 miljoonan kausipalkkaa nauttivasta Niemestä.

– Meidän täytyy liikuttaa maalivahti. Minun täytyy ehdottomasti tehdä se. Olen neuvotellut muutaman joukkueen kanssa. Uskon, että asiat kuumenevat vielä, mitä lähemmäksi pääsemme laajennusdraftia. Minulla on paljon eri vaihtoehtoja näiden kavereiden liikuttamiseksi. Ben on meidän ykkösvahti ja meillä on muutama hyvä vaihtoehto kakkosveskaksi, Nill kertoo Starsin kotisivuilla.

Nill ei pidä mahdottomuutena, että jopa molemmat suomalaisvahdit vaihtaisivat seuraa kesän aikana.

– Asiat riippuvat siitä miten laajennusdraftissa käy. Tiedän, että meidän viime vuosien maalivahtimme ovat saaneet paljon kritiikkiä, mutta he eivät ole surkeita torjujia. Se antaa meille hyvän mahdollisuuden pitää toisen luukkuvahtina. NHL:stä on tullut kahden maalivahdin sarja. Uskon, että Pittsburgh Penguins on hyvä esimerkki siitä. Myös Ottawa Senators näytti sen Craig Andersonilla ja Mike Condonilla, ja muilla heidän maalivahdeillaan. On tärkeää olla kahden maalivahdin systeemi, Nill avaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!