NHL:ssä Washington Capitalsin penkin takana Barry Trotzin aikakausi on kerännyt kovia kehuja, mutta hänen asemansa ylle on tullut myös kysymysmerkkejä.

Runkosarjan nimiinsä vieneen Capitalsin odotettiin menevän pitkälle tänä keväänä, mutta pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburgh Penguins tiputti Capitalsin.

Jälleen.

Nimenomaan Penguins tiputti Capitalsin jatkosta myös edelliskaudella.

Sportsnetsin Elliotte Friedman nosti tapauksen esille.

– Kuinka uskomatonta se onkaan, Trotzin tulevaisuus Capitalsissa ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua. (Yksi GM, joka kuuli tuosta, laittoi viestin: ”Tämä liiga on täysi vitsi, jos tuo on totta). Tässä taustalla on seuran aiempaa käytöstä. Trotz sanoi oikeita asioita, kun (Aleksandr) Ovetshkin siirrettiin kolmosketjuun, mutta näistä tempuista on aiempaa historiaa. Dale Hunter ei jatkanut, kun hän tiputti Ovetshkinia alempiin ketjuihin vuonna 2012. Adam Oates koki myös kovan kohtalon, kun hän laittoi Ovetshkinin toiselle pelipaikalle. Mukana oli myös muun muassa joukkueen palaveri kauden 2013-14 loppuvaiheilla, missä käytiin kovaa sananvaihtoa (missä myös Ovetshkinia ripitettiin useiden joukkuetovereiden osalta). Tämä taas johti lukuisiin ongelmiin ennen valmentajanvaihdosta, Friedman kertaili.

Kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa Capitalsin GM Brian MacLellan sanoi, ettei Capitalsin valmennusjohtoon olisi tulossa muutoksia, ainakaan tässä vaiheessa.

Päävalmentaja Trotzilla nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden. Washington Postin toimittajan Isabelle Khurshudyanin mukaan MacLellan ei ole käynyt jatkosopimusneuvotteluja Trotzin kanssa.