PARIISI. Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa perjantaina, mutta jo ennen avauspeliä ilmoille on tullut vihiä ketjukoostumuksista.

Seurajoukkuetasolla Jokereissa viilettävän Antti Pihlströmin ympärillä ovat olleet Veli-Matti Savinainen ja Mikko Rantanen.

Pihlström itse on tullut tutuksi energisenä laiturina. Nyt rooli on hyvin toisenlainen.

– Samalla tavalla yritän edelleen pelata, mutta ehkä hieman enemmän keskittyy nyt puolustamiseen ja panostaa siihen, että oma pää pysyy puhtaana. Luistelee kovaa alas. Sitten kun on paikka pelata vähän energisempää peliä niin sitten pelaa, Pihlström miettii roolimuutoksesta SuomiKiekko-sivustolle.

Edellisistä sentterikokemuksista oli ehtinyt vierähtää pitkä tovi ennen tätä kevättä.

– Viimeksi parikytä vuotta sitten. Vähän yli. Mutta jotenkin silti ihan hyvä fiilis tuosta hommasta, uutta intoa.

Iso juttu umpilaiturin paikalta sentteriksi siirtymisessä ovat olleet aloitukset.

– Vähän on joutunut harjoittelemaan. Jokereissa kun oli, niin ”Raipe” (Raimo Helminen) heitteli kiekkoja ja yritti vähän neuvoa. On se siitä jo aika paljon parantunut, kun joka päivä yrittää harjoitella. Monella on kuitenkin jopa jo 20 vuoden kokemusta aloittamisesta – mulla vain parin kuukauden.

– Mutta pitää treenata, että se toimii.

Mikä Raipen isoin vinkki oli?

– Se, että ei pelaa ikinä sitä omaa mailaa pois. Jos pelaa liian kovaa sen, niin aina häviää aloituksen. Mailan pitäisi pysyä koko ajan siinä pisteellä, että voi voittaa.

Vaihtelevat olosuhteet

Nyt jalkeilla oleva ketju on rakentunut hiljalleen kokoon.

– ”Ranen” (Rantanen) kanssa pelattiin vika peli (Tshekin EHT-turnauksessa Ruotsia vastaan) ja nyt saatiin siihen Savinainen sitten. Luulen, että se on aika hyvä kombinaatio. Ihan hyvin ollaan päästy tuossa messiin ja samalle sivulle.

Uuteen ketjuun totuttelu on tapahtunut erilaisissa olosuhteissa. Keskiviikkona Leijonat harjoitteli vielä Pariisin pääareenalla, mutta torstaina matka kävi harjoitushallin puolella.

Siellä haasteita riitti.

– Jää oli vähän heikossa kunnossa. Pehmeä ja kiekko pomppi paljon. Semmoista se välillä on, toivottavasti se on huomenna pääareenalla parempi, Pihlström toivoi.

– Mutta se (huono jää) johtuu varmasti siitä, että kun lämpötilat ovat korkeat, niin eivät saa tuota tarpeeksi kylmäksi. Mutta siihen pitää tottua.

Harjoitushallin ja pääareenan välillä muun muassa kaukalon koossa tapahtuu suuri heilahdus. Pihlströmillä ihmettelyä tuotti kuitenkin enemmän itse kisanäyttämö.

– Oli tosi leveä kaukalo siellä. Siihen on ehkä enemmän totuttelemista kuin tuohon pieneen kaukaloon. Katsotaan, miten huomenna lähtee ja mietitään sitten, että mitä pitää tehdä paremmin.

Ylipäätänsä areena on hyvin tumma kaiken muun kuin itse kaukalon osalta.

– Oli aika erikoisen näköinen ja vielä kirkkaat valot. Pikkujuttuja, mutta niihin pitää vain tottua.

Maalivahdeille tästä voi muodostua enemmän haasteita.

– Pitää kokeilla, jos menisi puolesta kentästä sisään, Pihlström virnuili.

Leijonien avauspeli Valko-Venäjää vastaan käynnistyy perjantaina Suomen aikaan kello 17:15.