PARIISI. Perjantaina Leijonien tolppien välissä Joonas Korpisalo teki MM-kisadebyyttinsä.

Korpisalon iltapuhde näytti pitkään jopa tylsähköltä, sillä Leijonat vei pelin alkuvaiheita aivan täysin.

– Tuollaiset pelit voivat olla välillä vähän haastavia, mutta toisaalta maalivahdin pitää valmistautua noihin. Ei tuollaisella voi selitellä mitään. Pelattiin hyvin – siksi eivät päässeet paikoille, Korpisalo mietti omasta näkökulmastaan pelin alkuvaiheita SuomiKiekko-sivustolle.

Osaltaan Korpisalon takia pelin suunta kääntyi.

Korpisalo sähläsi kiekon kanssa toisen erän loppuvaiheilla niin, että Valko-Venäjälle lipsahti käytännössä ilmainen osuma.

– Kiekko pyöri klassisesti lavassa. Koitin siinä painaa sitä vain toiselle puolelle. Mutta tuo on lätkää. Noita sattuu välillä ja on sattunut ennenkin. Kuitenkin se oli vain yksi maali.

Toiselle Valko-Venäjän osumalle Korpisalo ei voinut mitään, sillä taustalla oli upea ohjaus.

Veli-Matti Savinaisen 3-2-osuman jälkeen Korpisalo onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

– Äijät puolustivat hemmetin hyvin tänään. Lopussa Valko-Venäjä sai vähän painetta, mutta pystyttiin puolustamaan heidät hyvin pois keskustasta, Korpisalo kehaisi.

MM-debyytistään Korpisalo sai mukaansa voiton, eli ”sen kaikista tärkeimmän”.

Voitto tuli paikasta, mikä ei ole maalivahtien kannalta mikään paras mahdollinen.

Pariisissa Accor Hotels Arenan yleisväritys on hyvin tumma. Tämä taas luo haasteita maalivahdeille pelivälineen erottamisen osalta.

– Kiekko voi hukkua välillä, jos joku heittää korkeita kiekkoja tai nakkaa päätyyn. Ei siinä ollut mitään ongelmia nyt, hyvä oli pelata.

Korpisalolle merkattiin MM-debyytissä 22 torjuntaa.