PARIISI. Keskiviikon Slovenia-voiton jälkeen Pariisin Accor Hotels Arenan käytävillä kuljeskeli oikein iloinen mies.

Markus Hännikäinen oli napauttanut MM-uransa avausmaalin Slovenian verkkoon, mikä pisti ilopillerin… ilopilleriksi.

– Kyllähän tuossa mietti, että ”perhana, jos tuollainen menee sisään, niin varmaan pitäisi ampua enemmän”, Hännikäinen naureskeli.

Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän kuti oli uponnut sisään lähes kaukalon reunasta. Kääntökuti kimpoili Slovenian puolustuksen jaloista verkon perukoille.

– Tuli tärkeään paikkaan. Mutta mikä tärkeintä, otettiin voitto. Siitä tässä kuitenkin pelataan, Hännikäinen niputti avausmaalinsa ja illan annin yhteen.

Sloveniaa vastaan Leijonat ei päässyt missään nimessä helpolla.

– Kyllähän vastustaja pelasi todella tiivistä puolustuspeliä. Sellainen viiden miehen lija oli siellä vastassa. Sitten kun päästiin sinne hyökkäyspäähän ja selustaan, niin kyllä me sitten saatiin paikkoja. Mutta viimeistelyssä edelleen.. se on vähän ontunut turnauksen alussa. Pitäisi pistää paikoista sisään, Hännikäinen kävi läpi 5-2-voiton jälkeen.

– Uskon kuitenkin, että tämä avasi peliä. Tärkeä voitto ja nyt tulee pari välipäivää. On vähän välipäivän treeniä, missä ehditään hioa asioita. Kyllä se homma löytyy sieltä, ihan varmasti. Ollaan yhdessä varmoja siitä.

Välipäivien jälkeen eteen tulevissa peleissä Hännikäinen odottaa omalta ketjultaan parempia suorituksia. Slovenia-peli ei ollut hänen mukaansa mikään nappisuoritus nelosvitjalta, vaikka yksi maali tulikin.

– Kyllä meidän pitää pystyä parempaan. Ei saatu pitkiä hyökkäyksiä, mitä ollaan aiemmin saatu. Ei pystytty luomaan sellaista samanlaista painetta päätyyn, mitä on ollut muissa peleissä. Pystytään parantamaan.

Välipäivien pariin Hännikäinen ja kumppanit pystyivät lähtemään kuitenkin iloisin mielin. Kahden tappion jälkeen voitto loi vapautuneisuutta.

– Onhan se helpompi mennä noiden parin välipäivän pariin kun voi olla vähän paremmalla mielellä. Nyt saa vähän ajatuksia muualle.

– Vaimot ja tyttöystävät tulivat tänne ja käydään vähän katsomassa Pariisia. Mietitään pikkuisen muutakin kuin vain sitä pelkkää jääkiekkoa, Hännikäinen sanoi varsinkin torstain ohjelmasta.

Lauantaina Leijonat palaa pelien pariin, kun vastassa on Norja. Kyseinen ottelu alkaa Suomen aikaan kello 13:15.