PARIISI. Leijonien takalinjoilla Lasse Kukkonen palasi takaisin kokoonpanoon keskiviikkona, kun Leijonat kohtasi Slovenian.

Kukkonen oli alkulämmittelyssä mukana, ottaen kuitenkin valmistautumisen hyvin rauhallisesti.

Itse ottelussa Kukkosen peliaika oli 0:00.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki avasi ratkaisun taustoja ottelun jälkeen.

– Kovasti hän sanoi, että haluaa tulla kokoonpanoon. En kuitenkaan vielä päästänyt kentälle. Mutta hyvä, että oli mukana. Uskon, että Lasse pelaa vielä tässä turnauksessa. Ehkä hän tarvitsee vielä pari harjoitusta alle, Marjamäki pohti.

Viikonlopun yhteydessä eteen tulevat Norja- ja Sveitsi-pelit alkavat olla otollisempia hetkiä sille, että Kukkonen voisi palata pelivahvuuteen.

Marjamäki ylisti keskiviikkona nähtyä temppua.

– Iso pelaaja meille. Osoitti aikamoista johtajuutta, ottaen huomioon sen, että hän tuli vasta iltapäiväkoneella paikalle. Kävi operaation hoitamassa ja palaa takaisin. Osoittaa aika hyvin meidän joukkuetta tällä hetkellä.

Lopulta Kukkonen jäi istuskelemaan penkille, mikä saattoi näyttää varsin eriskummalliselta ratkaisulta. Samalla kun esimerkiksi kaksi hyökkääjää jäi katsomon puolelle.

– Jos kapteeni sanoo, että haluaa tulla mukaan ja haluaa olla johtamassa joukkoja niin ei siinä. Hän on valmis lyömään itsensä likoon. Ehkä mulla sitten petti pokeri, kun en uskaltanut vielä häntä käyttää.

Kukkonen saa nyt pari välipäivää ennen Leijonien seuraavaa koitosta, joka on ohjelmassa lauantaina. Silloin vastassa on Norja.