Edmonton Oilersin ja Anaheim Ducksin Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelatussa pudotuspelikamppailussa nähtiin hyvin kiistanalainen tuomio.

Edmonton johti ottelua toisen erän alussa 2-0, kunnes Ducks-hyökkääjä Ryan Getzlaf kavensi pelin 1-2 kyseenalaisella maalilla.

Getzlaf ampui siniviivalta kiekon maaliin, samalla kun Ducks-hyökkääjä Corey Perry teki liikkuvan maskin Oilers-vahti Cam Talbotille. Perry osui maskia tehdessään Talbotin suojuksiin ja haittasi sillä kanadalaisen torjuntatyöskentelyä.

Oilersin valmentaja Todd McLellan haastoi tilanteen maalivahdin estämisenä, mutta tuomarit tuomitsivat tilanteen kuitenkin Ducksien hyväksi ja maali hyväksyttiin.

Tuomio ei saanut tukea Talbotilta.

– Mielestäni se oli aika selkeä tapaus. Yritin pelata tilanteen suoraselkäisesti, enkä sen takia filmannut tai hypännyt. Ehkä minun pitää aloittaa filmaamaan, että saan tuomiot minun puolelleni. En tiedä mitä muuta olisin voinut tehdä siinä. Hän osui selvästi minun kilpeeni ja patjaani. Minulla ei ollut mitää mahdollisuutta tehdä torjuntaa siinä, Talbot puhisi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TSN:n mukaan.

Oilers-luotsi McLellan oli samoilla linjoilla ykkösvahtinsa kanssa.

– Olen eri mieltä tuomareiden tuomion kanssa. En olisi muuten haastanut sitä. Uskoin, että hän (Perry) esti Talbotin kilpeä ja käsiä, eikä hän pystynyt tekemään torjuntaa siinä. He eivät nähneet asiaa sillä tavalla. He saivat pelin itselleen siitä lähtien, McLellan kertoo.

Oilers menetti pieleen menneen valmentajan haasteen takia aikalisänsä ja mahdollisuuden haastaa seuraavaa epäselvää tilannetta. Haasteen menetys koitui joukkueen kohtaloksi heti Ducksien tekemässä 2-2-tasoitusmaalissa, joka vaikutti selvältä paitsiolta, mutta Oilers-valmennus ei pystynyt haastamaan tilannetta.

Ducks voitti kamppailun lopulta jatkoajan jälkeen 4-3 ja tasoitti pudotuspelisarjan 2-2:een.