Kanadan räväkkä NHL-tykki mehustelee – suomalainen ketjukaveri vastaan finaalissa?

© Kuva: Getty Images

KÖLN. Kanada onnistui tekemään hienon tempun välieräottelussa Venäjää vastaan.

Kolmannen erän alkuhetkillä Venäjä johti peliä 2-0, mutta suunta kääntyi.

– Siinä erän alussa (Mark Scheifelen) maali antoi meille momentumia ja itseluottamusta. Venäjä ei antanut meille paljoa paikkoja kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta pystyimme kääntämään pelin kolmannessa erässä, kuten kaikki näkivät, Kanadan hyökkääjä Brayden Schenn mietti.

Kanadan leiristä annettiin arvostusta Venäjälle, jolla johtoasema suli karulla tavalla.

– Heillä on hyvä joukkue, paljon taitavia pelaajia. Annoimme heille liikaa tilaa. Siinä pitää petrata. Kolmannessa erässä olimme enemmän meidän normaalilla tasolla, Wayne Simmonds kävi läpi.

Philadelphia Flyersia seurajoukkuetasolla edustava Simmonds oli jälleen elementissä. Rähinöiden keskeltä löytyi lähes poikkeuksetta vaahterapaitojen numero 17.

– Se on vähän se mun juttu. Pitää mennä ja hämmentää. Jos en pelaa tuolla tavalla, niin en ole niin hyödyllinen joukkueelle. Yritän kuitenkin omilla tekemisilläni saada tunnetta peliin mukaan, Simmonds pohti roolistaan.

Räväkkänä hyökkääjänä tutuksi tullut Simmonds mehusteli jo hieman sunnnuntaita, jossa on mahdollista se, että hän kohtaa Flyersin joukkuetoverinsa Valtteri Filppulan.

– Se olisi hienoa! Pelasimme itse asiassa aika paljon samassa ketjussa sen jälkeen kun hänet treidattiin meille, Simmonds mietti Filppulasta.

– On sitten kumpi tahansa vastassa, Suomi tai Ruotsi, meidän pitää olla valmiita taistelemaan, Simmonds jatkoi.

Kanadan leirissä ei lähettykään vähättelemään Suomea, vaikka alkulohkon päätösottelussa Kanada oli selvästi kaksikosta parempi joukkue.

– Se peli oli silti vaikea. He ovat parempi joukkue, mitä he silloin näyttivät. Se tuli selville puolivälieräottelussa USA:ta vastaan, Schenn painotti.

Ilari Savonen, Köln
Twitter: @ilarisavonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!