Ranska-tappion jälkeen hommaa on varmasti purettu videoilta ja nyt täytyy ladata kaikki energia Tshekkiä vastaan, päästä kuittaamaan tuo karmea homma ja varmasti kaukaloon luistelee taisteleva Leijonaryhmä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ei ole oikotietä onneen[/nosto]

Tämä on rakentamisprojekti. Ranska-ottelussa tuli liikaa virheitä ja vastustaja kuittasi ne kovalla prosentilla. Ne virheet on saatava pois. Ei ole oikotietä onneen. Vaikka ruotsalaiset vinoilivat, että meillä on koossa EHL-joukkue, niin kyllä tuo on MM-kisajoukkue ja sieltä pitää vaan nousta jätkien esiin. Ei kukaan tee sitä yksin, ei sellaisia jätkiä olekaan. Joukkueen pitää ne virheet karsia, joukkueen pitää itsensä kasata ja jätkien hitsautua yhteen paremmin. Hitsautunut joukkue me tarvitaan jäälle Tshekkiä vastaan, sillä nyt tulee vastaan maailmanluokan joukkue. Siellä on huippupelaajia niin Euroopasta kuin NHL:stä. Lähtökohta on aivan erilainen tähän peliin kuin Ranska-otteluun.

Näin Tshekin molemmat pelit ja se on pelannut hyvin. Siellä on Pastrnakia ja Voracekiä, fantastisia pelaajia. Tshekki on yksi parhaita maita lähtemään vastahyökkäyksiin. Se on ollut niitten vahvuus iät ja ajat. Tshekkiläinen peli on äärimmäisen luovaa ja taitokiekkoa. Ranskaa vastaan saatiin paljon jäähyjä ja niistä pitää Suomen päästä eroon. Joukkue pitää saada tiiviiksi, eikä se saa aueta kuten Ranskaa vastaan. Hyvä mittari tulee nyt. Leijonien johto tietää mitä tulee vastaan ja pitää laittaa kaikki likoon.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tshekki on yksi parhaita maita lähtemään vastahyökkäyksiin[/nosto]

Tshekki on taitava. Niitten iholle pitää päästä. Muutamia pelaajia siellä on, joita vastaan pitää pystyä pelaamaan fyysisesti, mutta jäähyttömästi. Leijonien pitää pystyä pelaamaan kovaa kaksinkamppailupelaamista, mutta hölmöjä ei saa olla. Maksimaalinen tunne, mutta tietty viileys päässä.

Totta kai tarvitaan myös fantastinen maalivahtipeli. Sunnuntai oli kauhea peli Korpisalollekin, ihmeellisiä paikkoja, omat ajo päälle, tuli läpiajoja, kauhea peli molarille. Vuoden varma, että jos viisi menee omiin, on vaikea voittaa pelejä. Kyllä ne Leijonat tietää, mikä on homman nimi, selkeä kasvun paikka kaikille.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).