Edmonton Oilersin nuoren supertähden Connor McDavidin tulokassopimus päättyy ensi kaudella, mutta keskustelut 20-vuotiaan hyökkääjän seuraavasta sopimuksesta ovat jo alkaneet.

Selvää on se, että 100 tehopistettä toisella NHL-kaudellaan paukuttanut McDavid tulee saamaan todellisen tilipäivän lähitulevaisuudessa.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman uskoo, että kanadalaisnuorukaisen jatkosopimus tulee olemaan hyvin samantyyppinen, kuin NHL:n nykyisten ykköstähtien McDavidin ikäisenä saamat sopimukset.

– Yksi teorioista on se, että McDavid kopioi muiden NHL-tähtien sopimustaktiikoita ja pyrkii neuvottelemaan viiden vuoden sopimuksen. Se on antaa hänelle mahdollisuuden neuvotella uuden vielä isomman jatkosopimuksen viiden vuoden päästä, kun hän on 25-vuotias, Friedman pohtii Sportsnetin TV-lähetyksessä.

Chicagon supertähdet Patrick Kane ja Jonathan Toews saivat kummatkin McDavidin ikäisenä viiden vuoden ja 31,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Molemmat Blackhawksin tähtipelurit laittoivat toisen NHL-sopimuksensa päätyttyä rahoiksi ja allekirjoittivat kahdeksan vuoden mittaisen ja 84 miljoonan arvoisen jatkopaperit seuran kanssa.

– Kane, Toews, Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja Steven Stamkos saivat kaikki samanlaisen viiden vuoden mittaisen jatkopaperin tulokassopimuksensa jälkeen. Jokainen heistä laittoi rahoiksi kolmannella sopimuksellaan. Crosbyn 12 vuoden mittaista sopimusta ei voi enää nykyään tehdä, mutta yksi mahdollisuus on se, että McDavid tekee ensin viiden vuoden sopimuksen ja sitten isomman paperin, kun hän on uransa parhaalla tasolla, Friedman jatkaa.