Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen allekirjoitti toukokuussa yhden vuoden ja 0,7 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen seuran kanssa.

Edmontonin paikallislehden toimittaja Bruce McCurdy ei usko, että Pakarisella on huolta siitä että, NHL:ään ensi vuonna uutena joukkueena saapuva Vegas Golden Knights valitsisi hänet kesäkuun laajennusdraftissa.

– On erittäin epätodennäköistä, että Pakarisen tapainen syvyyspelaaja valitaan Vegasiin. Tuntuu oudolta allekirjoittaa sopimus hänen kanssaan vain sen takia, että hänet voidaan jättää Vegasin valittavaksi, mutta se on täysin varmaa hänen kohdallaan, McCurdy kertoo Edmonton Journal -lehdessä.

McCurdy pitää todennäköisimpinä Vegasin valintoina hyökkääjä Jujhar Khairaa ja maalivahti Laurent Broissoitia, mutta toimittaja pitää Pakarista myös kelvollisena pelaajana.

– Pakarinen on käyttökelpoinen alakenttien pelaaja, joka pystyy vaihtamaan vasemmalta oikealle laidalle ja jopa sentteriksi. Hän on oikea käsi alhaalla ampuva pelaaja, joka pelaa päädystä päätyyn -peliä, mikä sisältää kovan fyysisen otteen, McCurdy analysoi.

Pakarisen uusi NHL-sopimus tehtiin käytännössä vain sen takia, että Oilers pystyy suojaamaan parempia pelaajiaan laajennusdraftissa. (Lue aiheesta klikkaamalla tästä.)

– Hän voi kiittää laajennusdraftia siitä, että hän sai mahdollisuuden uuteen NHL-sopimukseen, mutta kaikki nuolet osoittavat siihen, että hän pelaa ainakin osittain neljännen kautensa Edmontonissa, McCurdy sanailee.