Helsingin IFK:n uusi päävalmentaja on Ari-Pekka Selin.

53-vuotias Selin on urallaan valmentanut Liigassa 15 kautta, joista kymmenen päävalmentajana Ilveksessä, SaiPassa, HPK:ssa ja TPS:ssa. Lisäksi hän on valmentanut KHL-seura Barys Astanaa kauden 2013-2014, Kazakhstanin maajoukkuetta 2014 MM-turnauksessa ja työskennellyt Suomen maajoukkueen valmennusryhmässä kaudella 2012-2013.

Selinin sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta. IFK:n liigajoukkueen valmennusryhmässä työskentelevät Selinin lisäksi Jarno Pikkarainen, Joonas Tanska, Jan Lundell (maalivahtivalmentaja) ja Ari Halttunen (videovalmentaja/joukkueenjohtaja).

Antti Törmänen ei jatka IFK:n valmennusryhmässä.

Petrell ja Bäckström jatkavat

IFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Lennart Petrellin kanssa. Petrell, 33, aloittaa syksyllä 11. kautensa IFK:ssa.

Petrellin lisäksi IFK on tehnyt jatkosopimukset yhdeksän muun pelaajansa kanssa. IFK:ssa jatkavat maalivahdit Kevin Lankinen ja Niklas Bäckström, puolustajat Ryan O’Connor ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Joonas Rask, Jarkko Malinen, Thomas Nykopp, Panu Mieho ja Henri Tamminen.

IFK julkistaa lisää pelaajasopimuksia myöhemmin tällä viikolla.

Nuorille diilejä

IFK on tehnyt monivuotiset sopimukset kolmen viime kaudella seuran A-nuorissa pelanneen pelaajan kanssa. Puolustaja Elias Ulander, 20, ja hyökkääjä Lauri Kulmala, 18, solmivat kolmevuotiset sopimukset ja hyökkääjä Niklas Nordgren, 17, kevääseen 2021 asti ulottuvan sopimuksen.

Ulander valittiin viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi. Nordgren oli IFK:n A-nuorten paras pistemies.

Lähde: HIFK:n tiedote